Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Bernie Ecclestone durván szétoltotta Hamiltont!


A 89 esztendős üzleti mogul válaszolt Lewis Hamiltonnak: így is fel lehet fogni a történteket. Miután a brit világbajnok tanulatlannak nevezte az F1 extulajdonosát, Ecclestone sem maradt az adósa.

Az ügy előzménye, hogy Hamilton tudatlannak és tanulatlannak nevezte őt, Sir Jackie Stewartot és Mario Andrettit, mert azt találták mondani, hogy nem csupán a fehér emberek sajátossága a rasszizmus: ellenkezőleg is megállja a helyét a dolog, valamint, hogy szükségtelen a brit pilóta harca, mert az F1 világában nincs jelen ez a probléma.

Most Ecclestone újra megszólalt, de abban nem lesz sok köszönet, már ami Lewis Hamilton oldalát illeti:

“Ugyanolyan iskolai végzettséggel rendelkezem, mint te. De nekem legalább van mentségem rá: a második világháború alatt jártam iskolába, és bizony azok nem voltak egyszerű idők, nem éppen olyan körülmények között tanultam, mint te. De ennek inkább örülnöd kellene, mert ha máshogy alakul, akkor a Forma-1 a mai formájában nem létezne, és te sem profitálnál belőle ennyit… Az én munkám eredménye az a közeg, amelyben első fekete pilótaként hat világbajnoki címet nyerhettél.

Különleges versenyző és különleges ember vagy, ne foglalkozz a bőröd színével. Sokkal fontosabb ennél a színes gondolkodás: ne irigykedj másokra, csak fejlődj, és haladj előre az utadon.” – szólt be keményen Hamiltonnak az egykori vezér, aki azt is hozzátette, hogy mindenki egyformának születik, de mindenki másban tehetséges.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük