FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BOTRÁNY: Lance Stroll “AUTISTA”?

Egy belga televíziós kommentátor szerint a válasz igen: Lionel Froissart, a belga RTBF Sport munkatársa élő egyenes adásban, az Osztrák Nagydíj alatt illette ezzel a jelzővel az Aston Martin Racing pilótáját.

Alapból a helyszínen sem ment zökkenőmentesen, hiszen a Spielberg mellett fekvő Red Bull Ring szurkolói zónájában volt minden, ami „szem szájnak ingere”: zaklatás, verekedés, részeg randalírozás, Lewis Hamilton balesetének ünneplése. Noha Froissart nem volt jelen a versenyen, de azért ő sem szeretett volna lemaradni…

A kétes kijelentésre a műsorvezető kollégája azonnal reagált, és elítélte azt, de Froissart ennek ellenére újból „odapattintotta” a degradáló szöveget, ami nagyon kényelmetlen reklám a Formula-1-nek. A liga ugyanis a belga tévétársaság közvetítését vette át a sajátjaként, ami komolyan felerősítette a megjegyzés promócióját. A tévést azon nyomban fel is függesztették, cselekedetére mindeddig nem adott magyarázatot:

„Az RTBF vezetősége határozottan elítéli a vasárnapi élő adásban elhangzott megjegyzést, amelyet Lionel Froissart használt az Osztrák Nagydíj közvetítése alatt. Az autizmus ráragasztása egy versenyző kommunikációjára abszolút nem helyénvaló, és ellentétben áll az általunk képviselt értékrenddel“ – adott ki közleményt a televíziós társaság.

A miértekre egy belső vizsgálat fog fényt deríteni, de annyi már a holdról is látszik, hogy az újabb „sikersztori” nagyban köthető az F1 fantasztikus elfogadási kampányához…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük