Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Hamilton és Verstappen egy csapatban? JÁTSSZUNK EL a gondolattal!

Mi lenne, ha Lewis Hamilton megkapná maga mellé Max Verstappent. A legoptimistább vélekedések szerint is alighanem háború. Két óriási ego, két hatalmas karakter, eltérő stílus és jellem, de majdnem ugyanaz a kérlelhetetlenség. Ki lenne a nyerő?

A hatszoros világbajnok Hamilton szűk két esztendőt leszámítva mindezidáig a teljes pályafutását úgy töltötte, hogy nem igazán akadt neki komolyabb ellenfele. Abban a két évben időrendi sorrendben a brit újoncként Fernando Alonsót múlta felül, majd végül 2016-ban a megtáltosodott Nico Rosberg őt. Azért ezt a két szezont emeltük ki, mert az összes többiben nem volt olyan kvalitású (támogatottságú) versenyző, aki veszélyes lett volna rá.

Bármekkora klasszis is Valtteri Bottas, és világbajnok Nico Rosberg, mindketten megalkuvók. Ők azok, akik egy-egy kivétellel bárány szelídséggel fogadják el és tartják be a csapatutasításokat, vállalják a másodhegedűs szerepét, és nyelik az összes keserű pirulát. Hogy miért gondoljuk ezt? A válasz egyszerűbb, mint hinnétek: egészen biztosak vagyunk benne, hogy fordított esetben Lewis Hamilton soha nem tette volna meg ezt a szívességet.

Persze már halljuk is az elégedetlenkedő hangokat, és való igaz: a hat világbajnoki címet tényleg nem a szél hordta össze. #44 egy kivételes képességű versenyző, egy öntörvényű bajnok, aki először pszichológiai hadviseléssel sebzi meg csapattársait, hogy aztán a pályán véreztesse ki őket. Már akit lehet…

Mert még sosem láttunk mellette olyat huzamos ideig, aki hasonlóképp viselkedik, mint ő. Viszont itt van Max Verstappen… Kegyetlen, sprőd, agresszív, ravasz, és természetesen piszkosul gyors. Bírja, sőt élvezi a nyomást, keresi a kihívást, és nem az a meghunyászkodó típus. Pontosan az a fajta, akivel még SOHA nem volt dolga Hamiltonnak – valami pedig azt súgja, hogy a holland nagyon megtornáztatná őt. Hogy mire mennének egymás ellen? Jó kérdés.

Hamilton mellett szól a tapasztalat, és a világbajnok temperamentum. Viszont már nagyon rég volt, hogy valakivel igazán meg kellett küzdenie: 2017 óta ugyanaz a műsor, az élre áll, vezet, előnyt épít, győz. Hol marad a küzdelem, legalább a csapattárs elleni kiélezett harc? Ezzel szemben Max hétről hétre 110%-ot hoz ki a rendelkezésre álló technikából, szenved, vérverítékkel csatázik az elérhető legjobb pozícióért, és gyakorta veri is az egyik Mercedest. Tartunk tőle, hogy Lewis már annyira „eltunyult”, hogy ugyanazzal a technikával Verstappen borsot törne az orra alá.

Most értünk ahhoz a ponthoz, hogy tippelni kellene, igaz? Nos, mi úgy gondoljuk, hogy az 50-50% a realitás, és ez a két srác piszkosul nagy tűzijátékot csinálna, ha ugyanabban az autóban egymásnak eresztenék őket.

A további esélylatolgatást meghagyjuk nektek: szerintetek mire jutna Lewis Hamilton Max Verstappen ellen?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Imagess

2 thoughts on “Hamilton és Verstappen egy csapatban? JÁTSSZUNK EL a gondolattal!

  1. Benedek Csaba says:

    Épp ezért nem hozzák őket össze. Csak a pénz dominál. A játék, a verseny nem, vagy alig érdekes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Monacói Nagydíj – Könnyed Verstappen győzelem

Csodálatos versenyidőben, egyetlen esőcsepp nélkül (miközben az elmúlt napokban végig esőzésről szóltak az előrejelzések…) zajlott [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, időmérő: Verstappen extrát nyújtott, övé a pole

Nagy várakozásokkal tekintettünk az időmérő edzés elé, hiszen karakterisztikájából fakadóan ez az a pálya, ahol [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, FP3: Az időmérő előtt újból Verstappen a leggyorsabb

A kvalifikáció előtti utolsó gyakorlás előtt helyreállni látszott a „világrend”, hiszen az edzés nagy részében [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, FP2: Ezúttal Verstappen volt a leggyorsabb

A második szabadedzéssel folytatódott a program a Monacói Nagydíjon, ahol „feltámadó” Verstappent és erős Ferrarikat [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, FP1: Sainz zárt az élen

Elkezdődött a Formula-1-es világbajnokság minden évben talán legkülönlegesebb hétvégéje, ahol az első szabadedzésen Carlos Sainz, [...]

Érdekel
Vasseur: „Nem kerestük meg Hamiltont”

Az üzenetet nem más küldte, mint Frederic Vasseur, a vörös istálló csapatfőnöke, akitől valószínűleg az [...]

Érdekel