Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Hamilton VS Vettel – Ki a jobb arc a pályán kívül?

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel két olyan sokszoros világbajnok, akik körbehatárolják és hajlítják a Formula-1 jelenét, közelmúltját. Azt a legtöbben ismerjük, hogy ők ketten mire képesek a versenypályán, de vajon a magánéletben ki lehet a jobb fej?

Amit mindenki lát, hogy amíg Hamilton egy rocksztár vehemenciájával éli a versenyzésen kívüli életét, addig Vettel hétköznapjairól szinte semmit nem lehet tudni.

A brit kis túlzással létezésének minden pillanatát dokumentálja a többmilliós követőtábora előtt. Rendszeresen lép fel mentális tréner szerepében, gyakorta hangoztatja nézeteit természet és állatvédelmi kérdésekben, és gyakran jótékonykodik. Rendszeresen mutatkozik világsztárok társaságában, extrém sportokat űz, brutális (igen, még Ferrarit is) verdákat vezet, és „természetesen” Monacóban él…

Ezt az egészet még megfűszerezi a saját divatkollekciójával, valamint a világkörüli exkluzív utazásaival, – plusz néhány unortodox húzással – és már kész is az a Liberty Media által megálmodott tökéletes karakter, akinek a tevékenységével egyre több emberhez jut el a Forma-1, így maximalizálva a jegyeladásokat. A testőrei kíséretében nem tűnik épp könnyedén elérhetőnek, de a Formula-1 paddockon kívül Lewis nagyon is szimpatikus ember benyomását kelti.

Ezzel szemben Seb – egyedüliként a Forma-1 mezőnyéből – egyetlen közösségi felületen sem regisztrálta magát, a családi életéről pedig annyit sem tudni, mint az 51-es körzet elmúlt hatvan évéről. Csendben és visszahúzódva éli a mindennapjait, kollégájával ellentétben maximálisan védi az intim szféráját.

Sosem látni vele a feleségét és a gyerekeit az F1-es hétvégéken, néhanapján az édesapja kíséri el egy-egy versenyre. A középiskolában megismert, nemrégiben nőül vett szerelmével (Hanna Prater) egy svájci farmon él, és teljesen hétköznapi dolgokat csinál: iskolába viszi a gyerekeit, tömegközlekedésre száll, bevásárol a famíliának. Ha pedig a boltban véletlenül felismerik, a közös képen kívül még egy gyors eszmecserére is van esély…

A leírtak alapján mi nem szeretnénk pálcát törni a srácok felett, így nektek tesszük fel az eldöntendő kérdést: a versenyzésüket most nem beszámítva, nektek ki a szimpatikusabb jellem?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Webber: „Verstappen vs Perez CSATA? Sosem volt, SOSEM LESZ!!”

Nem csak az átlag F1 szurkolót, de a szakmát is lesújtja Max Verstappen 53 pont [...]

Érdekel
F1-es családi dráma? Ez lesz az ONE!

Tegnap robbant a bomba, hogy a Drive to Survive után egy újabb sorozat szól majd [...]

Érdekel
Will Power: „Sajnálom a pilótákat, a Forma-1 egy vicc!”

Az IndyCar sztárja keményen beleszállt a Formula-1-es világbajnokságba. Szerinte hiába a rengeteg jó versenyző, sokan [...]

Érdekel
Verstappen Alonsóról: „Van valami, amiben Fernando MINDANNYIUNKNÁL JOBB!”

Azt talán még a legelveteműltebb drukkerek is elismerik, hogy a Formula-1 nívós mezőnyén belül a [...]

1 Comment

Érdekel
Az F1 szakértő Hamilton szerint komplexebb versenyző, mint Russell

Peter Windsor F1-es szakíró úgy gondolja, George Russell és Lewis Hamilton között az a nagy [...]

Érdekel
Mercedes: PÁLYÁN Mick Schumacher!

A hétvége végeztével nem mindenki vette még Kanada felé az irányt, hiszen a Scuderia Ferrari [...]

Érdekel