Így láttuk mi – Ez volt 2020 öt LEGEMLÉKEZETESEBB pillanata!

Rohamosan közeledünk az esztendő végéhez, ilyenkor pedig érdemes számot vetni, és visszatekinteni a szezon kiemelkedő momentumaira. A FansBRANDS szubjektív listájának első részében ezt kíséreltük meg!

1.Pierre Gasly monzai győzelme

Ha valahol nem számoltunk meglepetéssel, akkor az a helyszín bizony az Olasz Nagydíj volt. Néhány nem várt műszaki hiba, és egy hozzájuk kapcsolódó büntetés azonban olyannyira megkavarta a kártyákat, hogy azt álmodni sem lehetett volna jobban. A történtek hatására a nagyon erős hétvégét futó Gasly helyzetbe került, és a fiatal francia nem is hibázta el az adódó lehetőséget. A pódiumon látott elképedéssel vegyített őszinte öröme hosszú időre az emlékezetünkbe égett!

2.Mugellói rajtbajnokság

Mind a szakma, mind a szakújságírók régóta pedzik a kérdést: mi lenne, ha szakítanánk a berögzött hagyományokkal, és kipróbálnánk valami újat? Ezek a hangok gyakorta említik a fordított rajtrácsot, valamint a fő és sprintfutam lehetőségét – ezeket sajnos idén is lesöpörte az asztalról a sportág vezetése. Ám ami meghiúsult a zöldasztalnál, az megtörtént az életben, és ilyen-olyan események hatására Mugellóban három állórajt is borzolta a kedélyeket. A tétel pedig ismét bizonyítást nyert: ha bekerül a képletbe pár szokatlan változó, rögtön jönnek az izgalmak…

3.Nimbuszdöntés, avagy George Russell beugrása és kálváriája

Évek óta visszatérő beszédtémát szolgáltat, hogy mire menne Lewis Hamilton autójában egy másik pilóta, illetve Hamilton mire lenne képes egy valódi kihívást támasztó csapattárs ellen. Nos, az ismert okok lehetővé tették azt, hogy utóbbiból alapos ízelítőt kapjunk: a németekhez beugró George Russell minden őt hátráltató tényező ellenére bebizonyította, hogy jó autóval könnyen lehet(ne) tarolni. Amikor ez papíron is bizonyítást nyerhetett volna, a Mercedes akkora hibával tette tőnkre a saját versenyét, ami ezen a szinten minimum elgondolkodtató. A politikai szerepvállalásuk fényében főleg….

4.Daniel Ricciardo & Lewis Hamilton shoey

Számunkra az év legemberibb pillanata volt a két versenyző által az Emilia Romagna Nagydíjon bemutatott show! Egész 2020 a vírushiszti jegyében telt, ahol – kis túlzással – szerencsétlen versenyzők még egymásra sem mertek nézni, nemhogy önfeledten bratyizni és pezsgőzni a dobogón. Ennek egyik fő szószólója végig Hamilton volt, ezért is ért bennünket NAGYON KELLEMES meglepetésként, amikor a brit jelezte: szívesen koccintana egyet cipőből a bohókás ausztrállal. Respect érte!

5.Sergio Perez első sikere

Ha valaki a mezőnyből kiérdemelte a győzelmet és az elismerést, akkor az Perez! A mexikói régóta konstans módon demózza, hogyan kell a profik között is kiemelkedően gumit kezelni, miként kell pokróc keménységgel, mégis fedhetetlen sportszerűséggel védekezni. Ezek az erélyek eddig nem vezettek eredményre, egészen az idei szezon utolsóelőtti versenyéig: bár a Racing Point a hatalmas fejlődése ellenére sem volt alkalmas arra, hogy erőből versenyt nyerjen, a körülmények hatására, na meg a fentebb említett Perez plusszal ez mégis összejött. A jutalom nem is maradt el: a Szahíri Nagydíjon learatott babér egyenesen a Red Bull Racing volánja mögé repítette az emberünket!

Mielőtt valamit hiányolni kezdenétek, ismételjük magunkat: 1. listánk szubjektív. 2. következő cikkünkben minden bizonnyal találkoztok majd a most kimaradt pillanatokkal – csak épp más megvilágításban.

 

Nektek melyik volt 2020 öt LEGEMLÉKEZETESEBB pillanata?

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

Érdekel
FIA elnök: „Van esély rá, hogy MASI visszatérjen!”

Mohammed bin Sulayem, a Nemzetközi Autósport Szövetség elnöke (nem is annyira) meglepő kijelentést tett: Ha [...]

Érdekel
DRASZTIKUS átalakítások a Mercedes 2024-es autóján

2022 után idén is komoly vereséget szenvedett a Lewis Hamilton által vezetett istálló, ezt pedig [...]

Érdekel
Abu Dhabi: Az Alpine zárta az élen 2023 utolsó tesztjét

Esteban Ocon volt a leggyorsabb a szezon utolsó menetén, amely késéssel indult és kaotikus pillanatokat [...]

Érdekel
ALONSO: „Ez volt életem egyik LEGJOBB SZEZONJA”

Fernando Alonso nem feltétlenül elégedett az Aston Martin 2023-as szezonjának alakulásával, saját teljesítményével már annál [...]

Érdekel