Térdelés: Vitalij Petrov szétoltotta Lewis Hamiltont!

Hétvégén Orosz Nagydíj, így a verseny előtt természetesen az idei esztendő „slágertémája”, a Black Lives Matter és a futamok előtti térdelés is szóba került. Az ügyben az első orosz Forma-1-es versenyző mondta el a véleményét, és adott egy méretes pofont a mozgalom híveinek.

A Renault és a Caterham egykori pilótája, hazájának első F1-es dobogósa szerint sem a száguldó cirkuszban, sem Oroszországban nem téma a rasszizmus kérdése. Petrov azonban ennél is tovább ment, ugyanis szerinte bizony egy igazi férfi nem térdel le csak úgy…:

„Ez az egész Black Lives Matter performansz egy erős túlzás! A mi értékrendünk szerint egy férfi csak két esetben ereszkedik térdre: amikor megkéri a szíve hölgyének a kezét, és amikor isten színe elé járul. Aki szeretne, nyugodtan mondja el a véleményét az összes létező platformon, indítson mozgalmat, fogjon össze az országának a kormányával, vagy tegyen bármit.

 

De hogy erre kötelezzék a versenyzőket, és a teljes Formula-1-et?? Nonszensz! A rajongók igazából csak kapkodják a fejüket, és nem is értik, hogy minek ez az egész. Továbbmegyek: mi történne akkor, ha egy pilótáról kiderülne, hogy homoszexuális? Akkor szivárványszínű zászlókkal kellene tüntetni azért, hogy kövesse az illetőt az egész mezőny?

Nálunk Oroszországban amúgy sem jellemző ez a mentalitás, nálunk nincsenek jelen azok a dolgok, amiről Lewis Hamilton szónokol. Minden tiszteletem mellett, ezt az ügyet máshogyan kellene kezelni: globális formában, valamilyen alapítványon keresztül, pl. pénzügyi támogatással.” – mondta el kegyetlenül őszintén véleményét Petrov.

Írta: Tóth Krisztián Márk

 

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel