Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Térdelés: Vitalij Petrov szétoltotta Lewis Hamiltont!

Hétvégén Orosz Nagydíj, így a verseny előtt természetesen az idei esztendő „slágertémája”, a Black Lives Matter és a futamok előtti térdelés is szóba került. Az ügyben az első orosz Forma-1-es versenyző mondta el a véleményét, és adott egy méretes pofont a mozgalom híveinek.

A Renault és a Caterham egykori pilótája, hazájának első F1-es dobogósa szerint sem a száguldó cirkuszban, sem Oroszországban nem téma a rasszizmus kérdése. Petrov azonban ennél is tovább ment, ugyanis szerinte bizony egy igazi férfi nem térdel le csak úgy…:

„Ez az egész Black Lives Matter performansz egy erős túlzás! A mi értékrendünk szerint egy férfi csak két esetben ereszkedik térdre: amikor megkéri a szíve hölgyének a kezét, és amikor isten színe elé járul. Aki szeretne, nyugodtan mondja el a véleményét az összes létező platformon, indítson mozgalmat, fogjon össze az országának a kormányával, vagy tegyen bármit.

 

De hogy erre kötelezzék a versenyzőket, és a teljes Formula-1-et?? Nonszensz! A rajongók igazából csak kapkodják a fejüket, és nem is értik, hogy minek ez az egész. Továbbmegyek: mi történne akkor, ha egy pilótáról kiderülne, hogy homoszexuális? Akkor szivárványszínű zászlókkal kellene tüntetni azért, hogy kövesse az illetőt az egész mezőny?

Nálunk Oroszországban amúgy sem jellemző ez a mentalitás, nálunk nincsenek jelen azok a dolgok, amiről Lewis Hamilton szónokol. Minden tiszteletem mellett, ezt az ügyet máshogyan kellene kezelni: globális formában, valamilyen alapítványon keresztül, pl. pénzügyi támogatással.” – mondta el kegyetlenül őszintén véleményét Petrov.

Írta: Tóth Krisztián Márk

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Monacói Nagydíj – Könnyed Verstappen győzelem

Csodálatos versenyidőben, egyetlen esőcsepp nélkül (miközben az elmúlt napokban végig esőzésről szóltak az előrejelzések…) zajlott [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, időmérő: Verstappen extrát nyújtott, övé a pole

Nagy várakozásokkal tekintettünk az időmérő edzés elé, hiszen karakterisztikájából fakadóan ez az a pálya, ahol [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, FP3: Az időmérő előtt újból Verstappen a leggyorsabb

A kvalifikáció előtti utolsó gyakorlás előtt helyreállni látszott a „világrend”, hiszen az edzés nagy részében [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, FP2: Ezúttal Verstappen volt a leggyorsabb

A második szabadedzéssel folytatódott a program a Monacói Nagydíjon, ahol „feltámadó” Verstappent és erős Ferrarikat [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, FP1: Sainz zárt az élen

Elkezdődött a Formula-1-es világbajnokság minden évben talán legkülönlegesebb hétvégéje, ahol az első szabadedzésen Carlos Sainz, [...]

Érdekel
Vasseur: „Nem kerestük meg Hamiltont”

Az üzenetet nem más küldte, mint Frederic Vasseur, a vörös istálló csapatfőnöke, akitől valószínűleg az [...]

Érdekel