Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Verstappen: „SOSEM csinálnám szülőként azt, amit az apám”

A kétszeres világbajnok ismételten arról beszélt, hogy eltúlzottnak tartja a versenynaptár brutális felduzzasztását. Max Verstappennek több szabadság kell, szeretne saját családot, de erőltetett versenyzés nélkül…

Talán minden valamirevaló F1 drukker tudja, hogy a holland sikerei nem jöhettek volna létre Jos Verstappen tudatos, már-már katonai kiképzőkre hajazó módszerei nélkül. Max most elárulta, ha egy szép napon apa lesz, ő maga ezt messziről kerülni fogja:

„Nagyon is izgat a családalapítás gondolata, határozottan szeretném megélni az apaságot. Ha ez megtörténik, és a gyerekeim versenyezni akarnak majd, akkor lelkük rajta. De… Én mindenképpen másképp fogok ehhez hozzáállni, mint ahogy apám annak idején azt velem tette. Persze most könnyen beszélek, hiszen még nincs gyerek a láthatáron, de nem tudom elképzelni, hogy én is olyan megalkuvást nem tűrő módon és tudatosan csináljam, mint ő egykoron.

Apám mindent csakis értem tett: ő tuningolta fel a gokartom motorját, ő szerelt nekem, ő volt a mindenesem. Őszintén szólva nem gondolom, hogy ez feküdne nekem, én nagyon másképpen fogok ehhez hozzáállni… Ami a legfontosabb, hogy nem fogok rájuk erőltetni semmit sem. Ha akarnak, versenyeznek, ha nem akarnak, akkor nem, nekem úgy is megfelelő lesz. Ha valaki csakis a gyerekei versenyeztetésére koncentrál, akkor ő maga megszűnik tovább F1-es versenyzőnek lenni. Nem akarok ezzel viaskodni, és szeretném majd megélni a gyermekkorukat, ami egy gyönyörű időszak lehet egy férfi és egy apa életében.” – elmélkedett komoly érettségről tanúbizonyságot téve Max Verstappen.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük