Berta Beni: Euroformula után CEZ, második hellyel az időmérőn

Pokoli hőségben, embert és gépet egyaránt megterhelő körülmények között indult el a CEZ (Közép-Európai Zóna bajnokság) fordulója a Grobnik Autodromon, ahol ma az első kvalifikációt tartották a formaautósok mezőnyének.

A horvátországi pályán Berta Benjámin a SOLUTION Racing Teammel képviselte a hazai színeket, a hungaroringi Euroformula Open közönségkedvence már csütörtökön munkához látott:

„Az új technika után kicsit vissza kellett rázódnom, ezért hasznos volt a tegnapi két felmenetel. A nap végére állítottunk az autómon, így a pénteki időmérő edzést egy jól hangolt, kezes technikával kezdhettem meg. A borzasztó melegben nem igyekeztem ki a pályára, a kvali második felében próbáltam megfutni a gyorskörömet. Ezúttal ez a második helyre volt elég, mivel a legjobb körömben feltartottak.

A holnap reggeli második időmérőnek nagyobb célokkal megyek neki, szeretném megfogni a frissebb géppel versenyző Paolo Brajnikot. A korai időpont a mi malmunkra hajtja a vizet, hiszen az én 2014-es Toyota Dallarám már 2-3 Celsiust is megérez, a hűvösebb időt jobban szereti. A futamokon igyekszem majd becserkészni a már említett legfőbb ellenfelem, de a horvát pálya karakterisztikája finoman szólva sem nekem kedvez. Ez persze nem szegi a kedvem, végig a határon fogom nyomni, és mindent megteszek a minél előkelőbb pozíciókért!” – nyilatkozta elszántan az első éles nap végeztével Berta Beni.

A magyar fiú grobniki szereplését lapunk helyszíni tudósítás keretein belül követi, de aki semmiről sem akar lemaradni, az kövesse be BERTA Benjámin Facebook oldalát.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Háfra Zsolt

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel