F1: ÖT DOLOG, amit imádok, ÉS ÖT, amit UTÁLOK benned…

Még csak alig vagyunk túl egy történelmi szezonon, máris lépünk a következő, sok-sok változót ígérő időszakba. Ilyenkor érdemes mérleget vonni, hányadán is állunk a sportággal. Főszerkesztőnk jegyzete.

A Forma-1-et lehet szeretni, lehet utálni, de vele kapcsolatban közömbösnek maradni aligha. Gyakran hallom és olvasom szurkolóktól, hogy régen imádtam ezt a sportot, de manapság… Pontosan értem ezt, ugyanakkor azt is jól tudom, hogy akik letagadják, ők is nézik, követik a versenyeket. Én is szoktam így is, úgy is gondolni a Forma-1-re, most pedig megosztom veletek, mi az az öt dolog, amit szeretek/utálok benne.

1️. Szeretem az UTÁNOZHATATLAN hangulatát! Utálom a GUSZTUSTALAN és gyomorforgató SZERVILIZMUSÁT, ahogy álnok PROPAGANDÁVAL szolgálja a COVID ŐRÜLETET, lefekszik az elmebeteg háborús őrjöngésnek, és csontig benyal MINDENFÉLE megosztó devianciának. Majd mindezt a gyalázatot se szó, se beszéd – mintha soha nem is lett volna – eltörli!!

2️. SEMMIHEZ SEM FOGHATÓ érzés, mikor a paddockhoz érkezve lehúzod a kártyád, meglátod az arcodat a kijelzőn, és HALLOD azt a jellegzetes CSIPOGÁST… Mintha csak hazatértél volna! UTÁLOM, hogy elvtelenné vált a sportág, már MINDEN csak a PÉNZRŐL SZÓL, csakis arról, mekkorát lehet SZAKÍTANI.

3️. IMÁDOM az űrtechnikákat, a versenyzők MEGKÖZELÍTHETETLENSÉGÉT, a folyamatos feszültséget, és azt, hogy MINDEN PILLANATBAN ott van a „csoda” a levegőben! GYŰLÖLÖM a kétszínűségét: MIKÖZBEN karbonsemlegességet HÍRDETNEK, és „ZÖLD Formula-1-ről pofáznak, UGYANABBAN a pillanatban ÖSSZEÁLLNAK a világ egyik legszennyezőbb társulatával, az ARAMCO-val…

4️. NINCS a világon az F1-es rajtokhoz fogható PILLANAT! Akár a tv-ben, AKÁR a helyszínről nézed, ELFOGY A NYÁLAD, megáll az idő, kihagy a LÉLEGZET, beszűkül a TÉR. Ezt MINDENKINEK át kellene élnie!

Amit viszont SZÍVESEN ELFELEJTENÉK, az az EGYES szurkolók együgyűsége, primitív idiotizmusa, és a vonatkozó kommentmezők lealjasítása. Hogy EGY SPORTOT SZERETNEK, mégis megállás nélkül vegzálják egymást. Vagy azokat, akik okosabbak, tapasztaltabbak, és netán még RELEVÁNS VÉLEMÉNYÜK is van…

5️. IMÁDOM a sportág múltját, TRADÍCIÓIT, ikonjait, a legendás régi és új helyszíneit, pályáit, innovációit: SPA FRANCORCHAMPS, MONZA, IMOLA, Red Bull Ring, Baku… A sprintfutamokat! A megérkezéseket, a pályabejárásokat, a találkozásokat, melyeket CSAK AZ F1 adhat meg. NINCS még egy sport, ami ennyire INTERKONTINENTÁLIS.

Viszont UTÁLOM, hogy a jelen VEZETÉS elemi erővel igyekszik minden, már említett értéket és HAGYOMÁNYT eltűntetni, a felbecsülhetetlent APRÓPÉNZRE váltani és lobby erővé ALAKÍTANI. De még él BENNEM a remény és a SZENVEDÉLY, és korábban kell felkelni ahhoz, ha ezt ki akarják ölni belőlem!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel