Hungaroring: Berta Benjámin remek hatodik helyet villantott az Euroformula Open záróversenyén

A tehetséges magyar pilótára ma két futam, kétszer 18 kör/35 perc versenytáv várt. A hétvégén a spanyol Drivex Formula-3-as autójával versenyző pilóta remekül állta a sarat, és a záróversenyen az első futamot megnyerő Josh Masont maga mögött tartva az előkelő hatodik helyet szerezte meg.

A lehetőségben komoly szerepe van Rónai Tamásnak, aki az MNASZ új gyorsasági szakágában a formaautós utánpótlásért felel. A sokszoros magyar ex bajnok rengeteget dolgozott azon, hogy honfitársát üléshez segítse az Euroformula Openben, Berta Benjámin pedig remek szerepléssel és erős tempóval hálálta meg a baráti segítséget:

„A második verseny előtt állítottunk a rajtprogramon, mert szerettünk volna egy precízebb elrugaszkodást, de a dolog sajnos visszafelé sült el. Nem sikerült jól az indulás, ráadásul a start utáni első kanyarkombinációkban az egyik versenyzőtársam még agresszívan ki is terelt a pályáról, ami további hendikepet jelentett. Ezután a verseny további részében a kilencedik helyen autóztam, de nagy pozitívum volt, hogy mindezt az élmezőny tempójában tettem. Az utolsó körökben lett volna esélyem még nyerni egy pozíciót, de jobbnak láttam nem belemenni egy kétes kimenetelű manőverbe.

A harmadik futamra igyekeztem minél jobban felszívni magam, és bár a rajtom itt sem volt a legjobb, mégis hatodikként fordultam el az első kanyarban. Közben pályára hajtott a safety car, mivel többen is a rajtrácson ragadtak. Az újraindítás után Josh Mason, a második futam győztese nagyon hajtott, hogy becserkésszen, de jó érzés volt, hogy a gumit beosztva, odafigyelve és konstans időket autózva magam mögött tudtam tartani őt. A hétvége zároversenyét a hatodik helyen fejeztem be, idáig ez a legjobb eredmény, amit magyar versenyző valaha elért ebben a sorozatban. De aminek igazán örülök, az az, hogy az FIA F3-at megjárt csapattársammal, Ayrton Simmonssal képes voltam lépést tartani, sokszor még gyorsabb is voltam nála. Azt gondolom, ez mindenféle teszt és akklimatizálódás nélkül biztató a jövőmre nézve.

Szeretném megköszönni a közreműködést és a sok segítséget Rónai Tamásnak, aki nélkül ez a hétvége nem jöhetett volna létre. Nem utolsósorban pedig innen is hatalmas pacsi az összes fanatikusnak, aki ma is kijött engem buzdítani a Hungaroringre, szenzációs atmoszférát teremtettetek!” – összegezte a vasárnap történéseit Berta Benjámin, akinek a verseny után a sorozat spanyol főszervezője mellett Oláh Gyárfás MNASZ elnök is személyesen gratulált.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Háfra Zsolt

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel