Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A nap szomorú szenzációja: súlyos balesetet szenvedett Alex Zanardi

Súlyos kerékpárbalesete után mentőhelikopterrel szállították korházba a legendás kitartásáról ismert ex Formula-1-es pilótát.

Ma délután súlyos balesetet szenvedett Alex Zanardi egy olaszországi versenyen, ahol speciálisan átalakított kerékpárjával egy teherautónak ütközött. A hogylétéről egyelőre nincsenek információk, de az eset komolyságát támasztja alá, hogy a remek pilótát mentőhelikopterrel szállították el.

Az Obiettivo Tricolore kerékpárversenyen résztvevő Zanardit a 146-os főúton, 17h-kor érte baj, amikor is egy lejtős szakaszon tehetetlenül átsodródott a szembejövő sávba. Egy helyi lap információja szerint az ütközés másik szenvedő alanya, a teherautó sofőrje igyekezett elkerülni az ütközést, de nem járt sikerrel.

Alex Zanardi 2001-ben egy óriási versenybaleset során mindkét lábát elvesztette, azonban elképesztő kitartással és akaraterővel visszatornázta magát a profi autóversenyzésbe, ahol mostanság legfőképpen túraautókkal versenyzett, de paralimpikonként is mély nyomot hagyott a sportvilágban.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: BMW Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük