BMW – A remény három betűje


Tudom, tudom, ez egy Forma-1 magazin, a bajorok pedig már régóta nem vállalnak szerepet a száguldó cirkuszban. Azonban a hét autósporttal kapcsolatos hírei után én egyre inkább reménysugárként tekintek rájuk!

Tegnap bombaként robbant a sajtóban, hogy a Mercedes lelépése után 2020 végén az Audi is kiszáll a DTM-ből (Német Túraautó Bajnokság). Így a BMW-nek a világ a Formula-1 után szakmailag legtöbbre taksált bajnokságában tulajdonképp egyetlen megmaradt gyártóként kell majd kitalálni, most hogyan tovább.

Az Audi hivatalos indoklásában a koronavírus járvány negatív gazdasági hatásait, a Formula-E projektjüket, és a karbonsemlegességre, valamint a környezettudatosságra való törekvést jelöli meg legfőbb okként. Ez utóbbinál álljunk meg egy szóra…

Jómagam is nagyon fontosnak tartom a zöld szemléletet, a bennünket körülvevő környezet óvását és tehermentesítését az élet minden területén – kivéve a motorsportokat. A szurkolókon keresztül a sajtómunkáson át egészen a pilótákig sokféle kompromisszumra hajlandó az ember fia: Előbb-utóbb minden rossz megszokható, lásd a lebutított hangélményt nyújtó V6-os turbómotorok a Forma-1-ben, Halo fejvédelmi rendszer, és többek között a Mercedes távozása a DTM-ből.  

Timo Glocknak megvan a véleménye, nem is rejti véka alá

Az Audi kiugrása viszont már egy nagyon komoly dilemmát vet fel: ez egy véget nem érő tendencia, amely a szemünk láttára fogja teljesen elsöpörni a motorsportok azon formáját, amiért évtizedek óta oly sokan rajongunk?

A BMW motorsport ikonja, egy bizonyos Timo Glock egyszer azt mondta nekem: „A hang, az illat a minden. Ezért járunk a versenypályákra. K*rv@ hangos autókat akarunk hallani, és a versenybenzin szagát akarjuk beszippantani. Mi és a szurkolók is…”

Éppen ezért ebben a kérdésben a BMW jelenti számomra az alagút végi fényt: őszintén remélem, hogy Münchenben sosem fognak lemondani a hangos, „büdös”, benzinnel üzemelő őrületről.

Éppen ezért csak azért is BMW motorsportos cipőben, BMW-s pólóban és sapkában fogom a világ tudtára hozni: sosem adom fel a BENZINVÉREM!!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: BMW Press


F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

Érdekel
FIA elnök: „Van esély rá, hogy MASI visszatérjen!”

Mohammed bin Sulayem, a Nemzetközi Autósport Szövetség elnöke (nem is annyira) meglepő kijelentést tett: Ha [...]

Érdekel
DRASZTIKUS átalakítások a Mercedes 2024-es autóján

2022 után idén is komoly vereséget szenvedett a Lewis Hamilton által vezetett istálló, ezt pedig [...]

Érdekel
Abu Dhabi: Az Alpine zárta az élen 2023 utolsó tesztjét

Esteban Ocon volt a leggyorsabb a szezon utolsó menetén, amely késéssel indult és kaotikus pillanatokat [...]

Érdekel
ALONSO: „Ez volt életem egyik LEGJOBB SZEZONJA”

Fernando Alonso nem feltétlenül elégedett az Aston Martin 2023-as szezonjának alakulásával, saját teljesítményével már annál [...]

Érdekel