BMW – A remény három betűje

Tudom, tudom, ez egy Forma-1 magazin, a bajorok pedig már régóta nem vállalnak szerepet a száguldó cirkuszban. Azonban a hét autósporttal kapcsolatos hírei után én egyre inkább reménysugárként tekintek rájuk!

Tegnap bombaként robbant a sajtóban, hogy a Mercedes lelépése után 2020 végén az Audi is kiszáll a DTM-ből (Német Túraautó Bajnokság). Így a BMW-nek a világ a Formula-1 után szakmailag legtöbbre taksált bajnokságában tulajdonképp egyetlen megmaradt gyártóként kell majd kitalálni, most hogyan tovább.

Az Audi hivatalos indoklásában a koronavírus járvány negatív gazdasági hatásait, a Formula-E projektjüket, és a karbonsemlegességre, valamint a környezettudatosságra való törekvést jelöli meg legfőbb okként. Ez utóbbinál álljunk meg egy szóra…

Jómagam is nagyon fontosnak tartom a zöld szemléletet, a bennünket körülvevő környezet óvását és tehermentesítését az élet minden területén – kivéve a motorsportokat. A szurkolókon keresztül a sajtómunkáson át egészen a pilótákig sokféle kompromisszumra hajlandó az ember fia: Előbb-utóbb minden rossz megszokható, lásd a lebutított hangélményt nyújtó V6-os turbómotorok a Forma-1-ben, Halo fejvédelmi rendszer, és többek között a Mercedes távozása a DTM-ből.  

Timo Glocknak megvan a véleménye, nem is rejti véka alá

Az Audi kiugrása viszont már egy nagyon komoly dilemmát vet fel: ez egy véget nem érő tendencia, amely a szemünk láttára fogja teljesen elsöpörni a motorsportok azon formáját, amiért évtizedek óta oly sokan rajongunk?

A BMW motorsport ikonja, egy bizonyos Timo Glock egyszer azt mondta nekem: „A hang, az illat a minden. Ezért járunk a versenypályákra. K*rv@ hangos autókat akarunk hallani, és a versenybenzin szagát akarjuk beszippantani. Mi és a szurkolók is…”

Éppen ezért ebben a kérdésben a BMW jelenti számomra az alagút végi fényt: őszintén remélem, hogy Münchenben sosem fognak lemondani a hangos, „büdös”, benzinnel üzemelő őrületről.

Éppen ezért csak azért is BMW motorsportos cipőben, BMW-s pólóban és sapkában fogom a világ tudtára hozni: sosem adom fel a BENZINVÉREM!!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: BMW Press

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel