Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Hétvégén a világ legjobb BMW-it vezették, de most sem unatkoznak!

A koronavírus járvány a DTM-et, azaz a Német Túraautó Bajnokságot sem kíméli: a versenyzők most nem taposhatják a gázt, de valamivel azért mégis sikerül feldobni az üresjáratot!

Például azzal, hogy az európai versenypályákon eltöltött szombatok és vasárnapok után visszavedlettek „emberbe”. A gyerekeinknek segítenek az online sulira felkészülni, kocsi beállót betonoznak, és még számos olyan dolgot csinálnak, ami egy sztársportoló életéből egyéb esetben szinte 100%-ban kimarad. De olyanok is vannak, akik a munkájukba temetkeznek, még többet edzenek és szimulátoroznak, hogy mire indul a szezon, némi előnyhöz jussanak:

A BMW DTM sztárja, az F1-ből is jól ismert Timo Glock mosolyogva ecsetelte, milyen érzés családapaként tartani a frontot: „Igazi kihívás lefoglalni a gyerekeket! Kihívás, de egyben nagyszerű érzés is, mert rengeteg időt tölthetünk most együtt, amit a srácok is élveznek. Furcsa nekik, mert megszokták, hogy a versenyzés miatt az év túlnyomó részében távol vagyok tőlük, így most igazán boldogok vagyunk. Segítek nekik, amennyit csak tudok, és a rokoni kapcsolataink is egyre erősebbek a kialakult helyzet miatt.” – mondta el Glock.

„Nagyszerű érzés, hogy végre része lehetek a lányom életének, és azt sem bánom, hogy a tanulás rengeteg időt elvisz. Reggel hatkor már talpon vagyunk, és három órát készülünk együtt minden délelőtt. Utána jön az ebéd, majd újabb közös tanulás, így próbálom támogatni őt.” – mondta el Augusto Farfus Jr., akit Michelisz Norbert csapattársaként is jól ismerhet a magyar közönség.

Akik még nem alapítottak családot, vagy már „kitanulták magukat”, azok szintén egy lehetőséget látnak a jelenlegi kényszerpihenőben:

 „Szimulátorozok, amennyit csak tudok, és nagyon élvezem! Ezek a programok a megfelelő hardverrel elképesztően élethűek, nagyon könnyű belefeledkezni, és valódi versenyzőnek érezni benne magad. Imádok nyerni, nagyon fel tud dobni egy-egy online győzelem. Egy netes futam épp olyan komoly fegyelmet és koncentrációt igényel, mint a valóságban.” – Martin Tomczyk.

Sheldon van der Linde, a BMW DTM versenyzője dél-afrikai otthonában igyekszik átvészelni a koronavírust, mégpedig rengeteg edzéssel: „Erősebb és felkészültebb vagyok, mint az eddigi pályafutásom során bármikor. Ez a szünet lehetőséget adott arra, hogy előnyt harcoljak ki a többiekkel szemben, így már nagyon várom, hogy ezt a munkát a pályán tizedmásodpercekre válthassam.”

Szóval, vegyetek példát a BMW-s fiúkról, és csak pozitívan!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: DTM

Monacói Nagydíj – Könnyed Verstappen győzelem

Csodálatos versenyidőben, egyetlen esőcsepp nélkül (miközben az elmúlt napokban végig esőzésről szóltak az előrejelzések…) zajlott [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, időmérő: Verstappen extrát nyújtott, övé a pole

Nagy várakozásokkal tekintettünk az időmérő edzés elé, hiszen karakterisztikájából fakadóan ez az a pálya, ahol [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, FP3: Az időmérő előtt újból Verstappen a leggyorsabb

A kvalifikáció előtti utolsó gyakorlás előtt helyreállni látszott a „világrend”, hiszen az edzés nagy részében [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, FP2: Ezúttal Verstappen volt a leggyorsabb

A második szabadedzéssel folytatódott a program a Monacói Nagydíjon, ahol „feltámadó” Verstappent és erős Ferrarikat [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, FP1: Sainz zárt az élen

Elkezdődött a Formula-1-es világbajnokság minden évben talán legkülönlegesebb hétvégéje, ahol az első szabadedzésen Carlos Sainz, [...]

Érdekel
Vasseur: „Nem kerestük meg Hamiltont”

Az üzenetet nem más küldte, mint Frederic Vasseur, a vörös istálló csapatfőnöke, akitől valószínűleg az [...]

Érdekel