Hétvégén a világ legjobb BMW-it vezették, de most sem unatkoznak!

A koronavírus járvány a DTM-et, azaz a Német Túraautó Bajnokságot sem kíméli: a versenyzők most nem taposhatják a gázt, de valamivel azért mégis sikerül feldobni az üresjáratot!

Például azzal, hogy az európai versenypályákon eltöltött szombatok és vasárnapok után visszavedlettek „emberbe”. A gyerekeinknek segítenek az online sulira felkészülni, kocsi beállót betonoznak, és még számos olyan dolgot csinálnak, ami egy sztársportoló életéből egyéb esetben szinte 100%-ban kimarad. De olyanok is vannak, akik a munkájukba temetkeznek, még többet edzenek és szimulátoroznak, hogy mire indul a szezon, némi előnyhöz jussanak:

A BMW DTM sztárja, az F1-ből is jól ismert Timo Glock mosolyogva ecsetelte, milyen érzés családapaként tartani a frontot: „Igazi kihívás lefoglalni a gyerekeket! Kihívás, de egyben nagyszerű érzés is, mert rengeteg időt tölthetünk most együtt, amit a srácok is élveznek. Furcsa nekik, mert megszokták, hogy a versenyzés miatt az év túlnyomó részében távol vagyok tőlük, így most igazán boldogok vagyunk. Segítek nekik, amennyit csak tudok, és a rokoni kapcsolataink is egyre erősebbek a kialakult helyzet miatt.” – mondta el Glock.

„Nagyszerű érzés, hogy végre része lehetek a lányom életének, és azt sem bánom, hogy a tanulás rengeteg időt elvisz. Reggel hatkor már talpon vagyunk, és három órát készülünk együtt minden délelőtt. Utána jön az ebéd, majd újabb közös tanulás, így próbálom támogatni őt.” – mondta el Augusto Farfus Jr., akit Michelisz Norbert csapattársaként is jól ismerhet a magyar közönség.

Akik még nem alapítottak családot, vagy már „kitanulták magukat”, azok szintén egy lehetőséget látnak a jelenlegi kényszerpihenőben:

 „Szimulátorozok, amennyit csak tudok, és nagyon élvezem! Ezek a programok a megfelelő hardverrel elképesztően élethűek, nagyon könnyű belefeledkezni, és valódi versenyzőnek érezni benne magad. Imádok nyerni, nagyon fel tud dobni egy-egy online győzelem. Egy netes futam épp olyan komoly fegyelmet és koncentrációt igényel, mint a valóságban.” – Martin Tomczyk.

Sheldon van der Linde, a BMW DTM versenyzője dél-afrikai otthonában igyekszik átvészelni a koronavírust, mégpedig rengeteg edzéssel: „Erősebb és felkészültebb vagyok, mint az eddigi pályafutásom során bármikor. Ez a szünet lehetőséget adott arra, hogy előnyt harcoljak ki a többiekkel szemben, így már nagyon várom, hogy ezt a munkát a pályán tizedmásodpercekre válthassam.”

Szóval, vegyetek példát a BMW-s fiúkról, és csak pozitívan!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: DTM

Array
Imola, FP1: Ferrari előny, gyengélkedő Red Bull

Az előrejelzéseket meghazudtolva tökéletes versenyidőben, megváltoztatott bukóterekkel, számos fejlesztést felvonultató istállóval indult az Emilia Romagna [...]

Érdekel
BRÉKING: Imolába visszatértek a KAVICSÁGYAK

A Forma-1 így akarja elejét venni a sokszor már nézők számára is frusztráló pályahatár mizériának, [...]

Érdekel
Chandok: „Norris IMOLÁBAN is győzhet…”

Karun Chandok szerint a McLaren és Lando Norris Miamiban látott formája nem csupán egy fellángolás [...]

Érdekel
Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel