Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Hétvégén a világ legjobb BMW-it vezették, de most sem unatkoznak!

A koronavírus járvány a DTM-et, azaz a Német Túraautó Bajnokságot sem kíméli: a versenyzők most nem taposhatják a gázt, de valamivel azért mégis sikerül feldobni az üresjáratot!

Például azzal, hogy az európai versenypályákon eltöltött szombatok és vasárnapok után visszavedlettek „emberbe”. A gyerekeinknek segítenek az online sulira felkészülni, kocsi beállót betonoznak, és még számos olyan dolgot csinálnak, ami egy sztársportoló életéből egyéb esetben szinte 100%-ban kimarad. De olyanok is vannak, akik a munkájukba temetkeznek, még többet edzenek és szimulátoroznak, hogy mire indul a szezon, némi előnyhöz jussanak:

A BMW DTM sztárja, az F1-ből is jól ismert Timo Glock mosolyogva ecsetelte, milyen érzés családapaként tartani a frontot: „Igazi kihívás lefoglalni a gyerekeket! Kihívás, de egyben nagyszerű érzés is, mert rengeteg időt tölthetünk most együtt, amit a srácok is élveznek. Furcsa nekik, mert megszokták, hogy a versenyzés miatt az év túlnyomó részében távol vagyok tőlük, így most igazán boldogok vagyunk. Segítek nekik, amennyit csak tudok, és a rokoni kapcsolataink is egyre erősebbek a kialakult helyzet miatt.” – mondta el Glock.

„Nagyszerű érzés, hogy végre része lehetek a lányom életének, és azt sem bánom, hogy a tanulás rengeteg időt elvisz. Reggel hatkor már talpon vagyunk, és három órát készülünk együtt minden délelőtt. Utána jön az ebéd, majd újabb közös tanulás, így próbálom támogatni őt.” – mondta el Augusto Farfus Jr., akit Michelisz Norbert csapattársaként is jól ismerhet a magyar közönség.

Akik még nem alapítottak családot, vagy már „kitanulták magukat”, azok szintén egy lehetőséget látnak a jelenlegi kényszerpihenőben:

 „Szimulátorozok, amennyit csak tudok, és nagyon élvezem! Ezek a programok a megfelelő hardverrel elképesztően élethűek, nagyon könnyű belefeledkezni, és valódi versenyzőnek érezni benne magad. Imádok nyerni, nagyon fel tud dobni egy-egy online győzelem. Egy netes futam épp olyan komoly fegyelmet és koncentrációt igényel, mint a valóságban.” – Martin Tomczyk.

Sheldon van der Linde, a BMW DTM versenyzője dél-afrikai otthonában igyekszik átvészelni a koronavírust, mégpedig rengeteg edzéssel: „Erősebb és felkészültebb vagyok, mint az eddigi pályafutásom során bármikor. Ez a szünet lehetőséget adott arra, hogy előnyt harcoljak ki a többiekkel szemben, így már nagyon várom, hogy ezt a munkát a pályán tizedmásodpercekre válthassam.”

Szóval, vegyetek példát a BMW-s fiúkról, és csak pozitívan!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: DTM

Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel
Az APPLE TV kizárólagosságra hajt az F1 közvetítésekben!

A streaming platform nem csupán egyszerűen megvásárolná az F1 közvetítési jogait, de a deal mellé [...]

Érdekel
IndyCar pilóta: „Palou JOBB VERSENYZŐ, mint Verstappen!”

Bár mindenki elismeri Max Verstappen nagyságát, de az amerikaiak szerint az ovál versenyzés egy sokkal [...]

Érdekel
VETTEL: „Én le tudnám győzni Verstappent…”

Jó dolog bajnoknak lenni, viszont megvan a dolognak az a diszkrét bája, hogy mindenki téged [...]

Érdekel
Sergio Perez: „2024-ben a VILÁGBAJNOKI CÍMÉRT megyek!”

Nevetséges hibák tömkelege, egyre ritkuló Q3-as szereplések, „csodaként” megélt pontszerzések – így fest Perez 2023-as [...]

Érdekel