Elképesztő újítást hozna a sportágba a Forma-1 többsági tulajdonosa, a Liberty Media. Az ötlet nem más, minthogy (az autók és a szabályok 2021-es megreformálása mellett) minden F-1-es pályát egy új típusú, keményebb aszfalttal látnának el, elősegítve ezzel a drasztikus gumikopást, és ezáltal közvetve az izgalmasabb futamokat is.

Az ötletgazda Ross Brawn szerint így pezsgőbbé tehetők a nagydíjhétvégék, hiszen, ha jobban „fogynak” az abroncsok, akkor több lesz a boxkiállás, és így markánsan emelkedhet az adrenalin, nem csupán a nézőtéren, de a televíziókészülékek előtt is világszerte. A Brawn új ideája csupán az egyik abból a csomagból, melyet az előzések, és az izgalmasabb versenyek miatt vezetne be a Liberty Media – árulta el az egyik cégvezető a neves Indenpendent újságnak.

A vitatható újítás több szempontból is aggályos: míg a liga által bevezetett fejlesztések teljes mértékben az istállók bukszáját terhelik, addig az új aszfalt költségeit a pályák tulajdonosi körének jelentenének horribilis (milliárdos) pluszkiadást.

Ross Brawn, a vitatható elképzelés ötletgazdája

Aki rendszeresen követi a Forma-1 történéseit, az jól tudhatja, hogy nemrégiben Barcelonában, Silverstoneban, de a Hungaroringen is cseréltek kopóréteget, így érthetően ezek a helyszínek finoman szólva sem örülnének, ha a Liberty kósza ötlete a közeljövőben megvalósulna. És akkor a hivatalos abroncsszállító Pirelli (eddig még nem ismert) véleményéről nem is beszéltünk.

Az előző hétvége helyszíne pontosan a MotoGP számára bizonyult túl „erősnek”, ezért kellett azt újra húzni a Spanyol Nagydíj előtt. Nem kell komoly jóstehetség ahhoz, hogy ha a Liberty „átüti” az F-1-en ezt a dolgot, akkor a Hungaroringhez hasonló (más sorozatok által is) magas kihasználtságú pályák komoly dilemmába kerülhetnek, akár a versenyrendezést illetőleg is…

[sociallocker]

Köszönjük, hogy segítesz abban, hogy megismerjenek minket a magyar Forma 1 rajongók! Ígértem Neked egy kupon kódot, de kettőt is kapsz és eldöntheted, hogy melyiket használod fel.

500 forintos kupon: BLOG500 vagy 5%-os kupon: BLOG5

És ezek a kuponok azért jók, mert AKCIÓS termékekre is használhatók Kattints ide ha szeretnéd felhasználni!

[/sociallocker]

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Rendeczki LajosKiss Ernő Recent comment authors
  Feliratkozás a hozzászólásokra  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Kiss Ernő
Vendég
Kiss Ernő

Szerintem ez egy nagyon rossz ötlet! Én régóta nagyon tisztelem Ross Brawn-t,de mikor átvette az F1 irányítását részben,arra akart törekedni,hogy minél költséghatékonyabb legyen a sportág,nem beszélve a biztonságról is! Ehhez képest most mit akar???? Milliárdokért újra aszfaltozott pályákat,amik nem elég hogy nagyon megterhelnék minden pálya fenntartási költségeit,de még nagy veszélyekkel is jár a gyors gumikopás,ami akár életekbe is kerülhet,egy esetlegesen bekövetkező baleset során,mikor a pilóta a végletekig terheli az abroncsait,kockáztatva ezzel a saját,és más pilóták életét!!!! Ez egy nagyon rossz irány,remélem nem következik be!!!

Adatvédelmi nyilatkozat
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.
Rendeczki Lajos
Vendég
Rendeczki Lajos

Meglehetősen rossz ötletnek tartom. Véleményem szerint a versenyzők biztonsága is jobban kockára lenne téve, az anyagi dolgokról nem is beszélve !

Adatvédelmi nyilatkozat
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.