Elképesztő újítást hozna a sportágba a Forma-1 többsági tulajdonosa, a Liberty Media. Az ötlet nem más, minthogy (az autók és a szabályok 2021-es megreformálása mellett) minden F-1-es pályát egy új típusú, keményebb aszfalttal látnának el, elősegítve ezzel a drasztikus gumikopást, és ezáltal közvetve az izgalmasabb futamokat is.

Az ötletgazda Ross Brawn szerint így pezsgőbbé tehetők a nagydíjhétvégék, hiszen, ha jobban „fogynak” az abroncsok, akkor több lesz a boxkiállás, és így markánsan emelkedhet az adrenalin, nem csupán a nézőtéren, de a televíziókészülékek előtt is világszerte. A Brawn új ideája csupán az egyik abból a csomagból, melyet az előzések, és az izgalmasabb versenyek miatt vezetne be a Liberty Media – árulta el az egyik cégvezető a neves Indenpendent újságnak.

A vitatható újítás több szempontból is aggályos: míg a liga által bevezetett fejlesztések teljes mértékben az istállók bukszáját terhelik, addig az új aszfalt költségeit a pályák tulajdonosi körének jelentenének horribilis (milliárdos) pluszkiadást.

Ross Brawn, a vitatható elképzelés ötletgazdája

Aki rendszeresen követi a Forma-1 történéseit, az jól tudhatja, hogy nemrégiben Barcelonában, Silverstoneban, de a Hungaroringen is cseréltek kopóréteget, így érthetően ezek a helyszínek finoman szólva sem örülnének, ha a Liberty kósza ötlete a közeljövőben megvalósulna. És akkor a hivatalos abroncsszállító Pirelli (eddig még nem ismert) véleményéről nem is beszéltünk.

Az előző hétvége helyszíne pontosan a MotoGP számára bizonyult túl „erősnek”, ezért kellett azt újra húzni a Spanyol Nagydíj előtt. Nem kell komoly jóstehetség ahhoz, hogy ha a Liberty „átüti” az F-1-en ezt a dolgot, akkor a Hungaroringhez hasonló (más sorozatok által is) magas kihasználtságú pályák komoly dilemmába kerülhetnek, akár a versenyrendezést illetőleg is…

Köszönjük, hogy segítesz abban, hogy megismerjenek minket a magyar Forma 1 rajongók! Ígértem Neked egy kupon kódot, de kettőt is kapsz és eldöntheted, hogy melyiket használod fel.

500 forintos kupon: BLOG500 vagy 5%-os kupon: BLOG5

És ezek a kuponok azért jók, mert AKCIÓS termékekre is használhatók Kattints ide ha szeretnéd felhasználni!