Frederic Vasseur: „Aki jól indít, az lesz a bajnok”

Az Alfa Romeo csapatfőnöke szerint a csonka szezon óriási kihívás elé állítja a mérnököket. Sokkal hangsúlyosabb teret kapnak a fejlesztések, amelyek akár a teljes bajnoki küzdelemre rányomhatják majd a bélyegüket.

Vasseur véleménye, hogy az idei év legnagyobb kihívása az lesz, hogy jóval rövidebb idő áll majd csak rendelkezésre fejleszteni, és azokat nagyon jól el kell majd találni, mert ha valaki rossz irányba indul el, nem lesz már ideje kijavítani a hibát.

Nagyon el kell találni azt a pontot, ami még működik, így a nyitófutamon látott eredmény paradox módon akár végeredménynek is beillik majd a francia szerint:

„Nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy aki elhibázza a dolgokat, az biztosan elbukik, de egy biztos: nagyon nehéz lesz kiköszörülni a csorbát, mert tíz hónap helyett ennek csak a töredékével számolhatunk. Ebből fakadóan aki jól kezdi a szezont, és jól működik a csomagja, annak nyert ügye lehet.

Nyilván az optimális helyzet az, amikor egymás után futjuk a versenyeket, és van időnk javítani azt, ami félresikerült. Ám a jelenlegi helyzet merőben másról fog szólni, és nem is panaszkodhatunk, mert ez mindenkinek egyformán nehéz lesz.

Amint vége a gyárbezárásoknak, és újrakezdhetjük a munkát, iszonyatosan rá kell feküdnünk az alkatrész utánpótlásra. Ha 15-18 futam és erőltetett menet vár ránk, akkor abba óriási készlettel kell belevágni, így erre a területre sokkal erősebben fogunk koncentrálni. Ennek egyszerű oka van: nem lesz időnk visszatérni a gyárba, hogy pótoljuk a kiesett elemeket. Ebből adódóan sokkal kevesebb energiánk marad majd fejleszteni, de most ez a kihívás, így ennek kell megfelelnünk.” – ecsetelte a szakember a csapatára és a mezőnyre egyaránt váró nehézségeket.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari Fans

Array
Imola, FP1: Ferrari előny, gyengélkedő Red Bull

Az előrejelzéseket meghazudtolva tökéletes versenyidőben, megváltoztatott bukóterekkel, számos fejlesztést felvonultató istállóval indult az Emilia Romagna [...]

Érdekel
BRÉKING: Imolába visszatértek a KAVICSÁGYAK

A Forma-1 így akarja elejét venni a sokszor már nézők számára is frusztráló pályahatár mizériának, [...]

Érdekel
Chandok: „Norris IMOLÁBAN is győzhet…”

Karun Chandok szerint a McLaren és Lando Norris Miamiban látott formája nem csupán egy fellángolás [...]

Érdekel
Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel