FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Kimi Raikkönen és az Alfa Romeo lenne a mezőny sötét lova?

Az egyik legnagyobb ellenfél, a Willams pilótája szerint pontosan erről van szó. George Russell 2020-ban nagyon sokat harcolt a piros-fehér autókkal, és szerinte idén az Alfák akár a Ferrarikat is meglephetik.

A teszteken látottak alapján nagyon erősnek tűntek Raikkönen etapjai, Russell meglátása pedig az, hogy a svájci tulajdonú istálló lehet 2021 legnagyobb nyertese:

„Kimi rettentően gyors volt a felkészülés alatt, pokolian! Minden elismerésem nekik, remek munkát végeztek a télen. Még alaposabban ki kell elemeznünk a teszten szerzett adatainkat, de eddig számomra úgy néz ki a helyzet, hogy az összes csapat közül meglepetésre ők fejlődtek a legtöbbet.  Tippelni még nem tudnék, hogy az összesítésben hol állnak, de folyton az jár a fejemben, hogy Kiminek milyen volt a tempója. Az az igazság, hogy ez aggaszt is egy kicsit…” – mondta el Russell.

A rivális másik pilótája, Antonio Giovinazzi is osztja kollégája szavait, ő a rövidke tesztidőszak alatt testközelből érezte a hatalmas javulást:

„Noha az új szabályok és az abroncsok célja a teljesítmény bekorlátozása és lerontása volt, ennek ellenére én óriási javulást látok. Minden tekintetben erősebbnek érzem az autónkat, jobbak vagyunk a lassabb kanyarokban, de a többi területen is előrébb tartunk, mint tavaly. Motorikusan jóval több van az idei gépben, összességében kezesebb lett az egész versenyautó, és ezek még csak a legelső benyomások. Úgy érzem, idén adott lesz a lehetőség, hogy olyanokat is megszorongassunk, akik eddig nem igazán tartottak tőlünk.” – írta körül a helyzetüket rettentően bizakodóan az olasz.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.