Raikkönennel együtt búcsúzhat az F1-től az Alfa Romeo?

A Sauberből 2019-ben Alfa Romeóvá alakult F1-es istálló amilyen gyorsan megérkezett és visszatért, úgy tovább is tűnhet a sportág körforgásából. Legalábbis ami a nevet illeti. A csapat jövője a Fiat és a PSA konszern fúziója miatt vált kérdésessé.

Az összeolvadt brand ugyanis Stellanitisként folytatja az autógyártást, és a pénzügyi hatékonyság érdekében minden egyes megörökölt sporttevékenységet felül fog vizsgálni. Értelemszerűen a Formula-1-es projekt viszi el a legtöbb forrást, ráadásul az elért eredmények sem túlságosan hízelgőek, nem mostanában fognak akár csak a középmezőnyért harcba indulni Raikkönenék… Így sajnos nagyon is valószínű az, hogy az extrán profitorientált új cégvezetés pontot tesz az Alfás történet végére, és ezzel jó eséllyel Kimi Raikkönen pályafutására is.

Aki megijedt, és heveny aggódásba kezdett, annak még megnyugtató hír lehet, hogy ez az átvilágítási folyamat hónapokig is el fog húzódni, így az Alfa 2021-es szereplése még biztosan nem lesz veszélyben. Ha a Stellanitis úgy döntene, hogy nem viszi tovább az elődje csapatát, akkor sem biztos, hogy a gárda az enyészet martalékává válik. A Fiat másik érdekeltségének, a Scuderia Ferrarinak természetesen ilyen aggodalomra sem most, sem a jövőben nem kell számítani, Maranellóban zavartalanul igyekezhetnek tovább a munkával, vissza a csúcs irányába.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel