Alpha Tauri: „Miénk 2021 legszebb autója!”

Bár igazából ugyanúgy fest, mint a tavalyi, a színek aránya megfordult, és valóban pofás lett – hogy gyors-e, az majd elválik. Az AT02-től nem csak esztétikai élményt, de a tavalyinál még jobb szezont is várnak Faenzában. Kijelentésükből leszűrhető, hogy Pierre Gaslyénk magasabbra törnek, mint eddig bármikor!

Az új autó mai leleplezésekor Franz Tost csapatfőnök is megerősítette, hogy a tavalyi futamgyőzelmük és 107 megszerzett pontjuk (amely az istálló eddigi történelmének legjobb eredménye) túlszárnyalása a cél:

„Remek szezont hagytunk magunk mögött, sok tekintetben fejlődtünk. Legfőképpen aerodinamikai területen sikerült nagyot előre lépnünk, de a tervezőrészleg is hatékonyabban, valamint gyorsabban működik, így könnyebben érhetünk célt a jövőben. Csapatszinten is jobbak lettünk, gyorsabbak a kerékcseréink, és ha összejönnek a dolgok, már a futamgyőzelem sem elérhetetlen. Tavaly Pierre monzai győzelme volt a csúcs, de voltak mélypontjaink is, például amikor négyszer kiestünk. Ezek nagy része megbízhatósági hiba miatt történt, egyszer pedig baleset miatt jártunk pórul.

Ezeket szeretnénk a jövőben elkerülni, és ha sikerül, az azt jelentheti, hogy a tavalyinál is több pontot gyűjthetünk majd a bajnokságban. Remélem, az új autónk beváltja a hozzáfűzött reményeket, és Yuki Tsunoda is átélheti a futamgyőzelem szépségeit.” – utalt vissza Tost újonc pilótájának legfőbb vágyára, mely szerint ő lenne a Formula-1 első japán futamgyőztese.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Alpha Tauri

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel