Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

AlphaTauri AT04 – Ez bizony GYÖNYÖRŰ LETT!

Szokatlan időpontban, a hétvégén mutatta be új fegyverét a Red Bull kistesó AlphaTauri. A New Yorkban rendezett eseményről nyugodtan kijelenthető, hogy ezerszer jobb és emberibb volt, mint Max Verstappenék „leleplezése”.

Közhelyes, de a szép autók általában gyorsak is, Faenzában is ezek a célok fogalmazódtak meg, mikor az AT04-et megálmodták.

 

 

„Nagyon sokat tanultunk az előző autónk, az AT03 fejlesztése alatt, és ezeket a tapasztalatokat kamatoztattuk az új modell tervezése és gyártása során. Úgy gondoljuk, hogy sikerült megoldást találnunk a korábbi problémáinkra! Bízunk benne, hogy az eddig hiányzó leszorítóerő, a kívántnál nagyobb súly, egy olyan pluszt ad hozzá az idei technikához, amivel legyőzhetjük a közvetlen riválisainkat.” – elmélkedett Jody Egginton, az istálló technikai igazgatója.

Még nem tudható, mire lesz képes a pályán az Yuki Tsunoda és Nyck de Vries versenygépe, de a körülötte felvonultatott média/marketing/PR szentháromság, na meg  Festés bizakodásra ad okot. Az eddigi fantáziátlan és jellegtelen események és autók után (mínusz Alfa Romeo, mert az valóban lenyűgöző lett) üdítően hat, hogy van még olyan a mezőnyben, aki mer elütni az unalomig ismert sémáktól…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük