Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Alpine vezér: “Alonso dobogója többet ér Ocon győzelménél”

Ezt a csapat vezérigazgatója, Laurent Rossi jelentette ki, és a sokak számára furcsa véleményt azzal indokolta, hogy az erőből aratott harmadik hely szakmailag értékesebb.

Természetesen ez abszolút vitathatatlan, annak fényében meg pláne, hogy Esteban Ocon hungaroringi győzelmében is vastagon benne volt a spanyol klasszis. De nem csupán a harmadik hely, hanem Ocon többi top közeli teljesítménye is magasabb polcra került a csapatnál:

„A Magyarországon aratott győzelmünk fantasztikus érzés, és egy komoly visszacsatolás volt, de nem szabad elfelejteni, hogy a különleges körülmények tették ezt lehetővé nekünk. Így az én olvasatomban Fernando dobogója, és Esteban ötödik, valamint az azt megelőzően elért negyedik helyezése sokkal értékesebb. Sokat jelent ez a morált illetőleg is, hiszen 2022-vel kapcsolatban remekül állunk. Garancia semmire nincs, így előfordulhat, hogy gyengébbek leszünk, mint tavaly, de nekem nagyon jó előérzetem van. Erős fejlesztéseket hajtottunk végre motorikus területen, de az autó összességében is szépen alakul, rendben megy minden. Ezzel közelebb kerülhetünk az élmenőkhöz, és végre aerodinamikailag, az elektromos csomagunkkal is felzárkózhatunk.” – adott némi betekintést a jövőt illetőleg Rossi.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: AFP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük