Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Az Alpine a Mercedes eredményeire hajaz, ezért óriási befektetésbe kezd

Hatalmas fejlesztésekbe kezdenek a franciák, a cél pedig nem kevesebb, hogy hosszú távon egy Mercedes nagyságú és eredményességű istállóvá váljanak.

A korábban Renultként fényes sikereket elérő istálló immáron Alpine névre keresztelve, hosszú évek óta próbál visszakerülni az élmezőnybe. Erőfeszítéseiket egy győzelmet és néhány dobogós helyezést leszámítva semmi igazán látványos siker nem koronázta, ezért most radikálisabb eszközökhöz nyúlnak:

„Erős személyi állománnyal rendelkezünk, képzett embereink vannak, akik F1-es szinten is a legjobbak közé tartoznak. Van saját szélcsatornánk is, amit nem sok csapat mondhat el rajtunk kívül. Azonban vannak olyan szakterületek, ahol a többiek előttünk járnak, ezekben akarunk erősítést eszközölni. Olyan embereket keresünk, akikkel Mercedes szintű csapattá válhatunk, és nem csupán létszámilag, de eredményességben is. Elkötelezettek vagyunk, folyamatosan haladnak a fejlesztéseink, mellette pedig szeretnénk további 75 új kollégát felvenni a meglévő 850 mellé.” – nyilatkozta Otmar Szafnauer csapatvezető.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük