Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Oscar Piastri immáron F1-es pilóta!

Az ausztrál F3/F2 győztes Alpine tesztpilóta most már hivatalosan is a csapat versenyzője, ugyanis megszületett a megállapodás: 2023-tól Oscar Piastri és Esteban Ocon lesz az Alpine F1 Team pilótapárosa.

A social mediában megjelenő közleményben a BWT Alpine megemlíti, hogy az idei szezon elejétől tartalékpilótaként működő Piastri kész van a feljebb lépésre. Ehhez az Alpine minden támogatást megadott számára, és irányításukkal számos teszttel, intenzív és átfogó edzésprogrammal, valamint szimulátoros munkával építette fel a fiatal bajnokot.

“Az Alpine már alig várja, hogy láthassa az F1-es karrierjének következő szakaszát a tapasztaltabb Esteban Ocon mellett. Oscar egy ritka nagy tehetség. Büszkék vagyunk arra, hogy a kötelékünkben van, már régóta támogatjuk őt, és nagyon vártuk ezt a napot. Az elmúlt négy éves együttműködésünk során olyan versenyzővé fejlődött, akinek megérdemelt helye van a Formula-1-es világbajnokság mezőnyében. Hiszünk abban, hogy ők ketten Estebannal biztosítani fogják számunkra azt a lendületet, amire szükségünk van a hosszútávú céljaink eléréséhez. Ami nem más, mint világbajnokságot nyerni!” – áll a csapat közleményében.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük