Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Esteban Ocon: „ALO igazi csapatjátékos, és a LEGJOBB mentor”

Mikor napvilágot látott a hír, hogy a kétszeres világbajnok spanyol visszatért, azonnal elindultak a pletykák, hogy na, Fernando Alonso „újabb csapatot és fiatal versenyzőt tesz majd tönkre”. Nos, nem ez történik. Nagyon nem!

Leggyakrabban Esteban Ocont oltogatták azzal, hogy erre rá fog menni a pályafutása, helyette viszont 2021-ben annyit fejlődött a francia, amennyit még soha korábban. Ezt ő maga is elismeri, ennek a kulcsa pedig a tisztelet és a munkamorál:

„Remekül kiegészítjük egymást! Nem ötletelgetünk és eszméket cserélünk, hanem szorosan együttműködünk. Ha nekem működik egy beállításom, akkor nem csinálok belőle titkot, és átadom Fernandónak. Ellenkező esetben is ugyanez történik, semmit sem rejtegetünk a másik elől, ellenkezőleg, mindent őszintén megbeszélünk. Persze, tisztában vagyok azzal, ha a bajnoki címért mennénk, akkor máshogy mennének a dolgok, de nekem hatalmas megtiszteltetés egy kétszeres világbajnokkal dolgozni. Jobb mentort el sem tudnék képzelni a tanuláshoz, mint Alót.” – nyilatkozta a fiatal versenyző.

Azt pedig, hogy erről hogyan gondolkodik a másik fél, talán nem is kell részletezni. Elég csak felidézni a 2021-es magyar nagydíjat, ahol Fernando Alonso Lewis Hamilton ellen bemutatott frenetikus védekezésével első futamgyőzelméhez segítette a csapattársat.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük