Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Esteban Ocon: „Fernando Alonso teljesen más ember, mint aminek sokan hiszik!”

A friss futamgyőztes szerint semmi nem igaz abból, amit egyes Formula-1-es szereplők, vagy akár a média állított a kétszeres világbajnokkal kapcsolatban.

Mikor Fernando Alonso az Alpine-hoz került, Ocont sokan óva intették, és felhívták a figyelmét, hogy Alonsóval bizony meggyűlik majd a baja. Nem piszkosnak és sportszerűtlennek írták le a spanyolt, sokkal inkább egy olyan valakinek, aki ugyan jól megvan a csapattársával, de amikor olyan szituáció adódik, hogy el kellett dönteni, ki mögé álljon be a csapat, akkor Alonso érkezik az erős lobbyjával, és a saját javára billenti a helyzetet. Nos, Esteban Ocon ebből eddig semmit nem tapasztalt, sőt, épp az ellenkezőjét.

„Sokan és sokféle dolgot vetítettek előre vele kapcsolatban, sőt figyelmeztettek, mondván mire kell felkészülnöm, ha ő lesz a csapattársam. Be kell vallanom töredelmesen, hogy kicsit tartottam tőle, de az egész vaklármának bizonyult. Semmi problémánk nincs egymással, a csapategység remek, a hangulat elsőrangú, jól együtt tudunk dolgozni, mindent igyekszünk megosztani egymással.

Nyilván nem a bajnoki címért küzdünk, lehet, hogy akkor minden teljesen más lenne. De csak ismételni tudom magam: semmi nehézséget nem okozott nekem soha Fernando, sőt, mindenki láthatta, hogy mit tett önzetlenül a Magyar Nagydíjon. Nagyon örülök, hogy vele dolgozhatok, és szerintem mindig is jó lesz a kapcsolatunk.” – védte meg a szaksajtó által valóban sokat kritizált csapattársát Esteban Ocon.

Ti mit gondoltok, Fernando Alonso már levetkőzte a pszichológiai eszköztárát, vagy tényleg csak arról van szó, hogy jelenleg nem bajnoki címért zajlik a küzdelem?    

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: LAT Images

One thought on “Esteban Ocon: „Fernando Alonso teljesen más ember, mint aminek sokan hiszik!”

  1. Sipos Gábor says:

    Igaza ,van az ASTON MARTINNAK,hogy a végsőkig elmennek igazuk védelmében,ne legyen az a felfogás uralkodó,hogy úgy sem sikerül,mert ha mindenki mindent ílyen könnyen elereszt,akkor a FIA létkérdése is felmerül-nem lesz kinek az igazát eldönteni,a jó helyre besponzorált,jó pénzzel illetményezett tisztviselők számát növelik csupán.Ha egy magát olyan fontosnak tartó szervezet ennyit ér,hogy még döntéseikben az elfogultságot sem lehet kizárni,jobb ha nincs.
    Döntéseikkel már többedszer nem fontosságukat hangsúlyozták az F1 érdekében,ha nem lesznek csapatok,nem lesz igazi versengés-megkérdőjeleződik szükségességük is.
    Pártatlan,elismerten hozzáértő,a sportot nem érdekből szerető szakértőkre van szükség.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük