Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Esteban Ocon: „Még három kanyar, és B@SZHATTUK volna az egészet!”


Noha a Török Nagydíj alakulásába érdemben nem tudott beleszólni az Alpine, egy dologban mégis megismételhetetlent tettek le az asztalra a franciák. 24 éve nem volt példa arra a Formula-1-ben, hogy valaki kiállás nélkül teljesítsen egy nagydíjat.

Megsüvegelendő teljesítmény, amelynek pontszerzés lett a jutalma, de nagyon vékony jégen táncolt a csapat, amely kihasználta az intermediate gumikkal kapcsolatos szabály kiskapuját. Erre utólag a Pirelli is felhívta a figyelmet, és Ocon is elismerte, hogy közel volt a vég:

„Nagyon meleg szitu volt, még egy kör, és b@szhattuk volna az egészet… De büszke vagyok magunkra, mert kiharcoltuk a fiúknak, hogy legyen egy nyugis versenynézésük ezen a délutánon ott a boxban. Úgyis rengeteget melóznak egész évben, rájuk fért a pihenő! A viccet félretéve, nagy vállalás volt ez, konkrétan szerintem még három kanyart bírt volna ki pluszban a jobb első abroncsom, és buktam volna azt az egy pontot. Mivel nem igazán volt veszíteni valónk, így bevállaltuk, és sikerrel jártunk, kockázatos lépés volt, de bejött! Örülök ennek az extrának és a rekordnak is, viszont nekünk nem ebből kell építkeznünk. Összességében nem zártunk túl jó hétvégét, és dolgoznunk kell azon, hogy újból hasonló eredményeket tudjunk elérni, mint tettük azt néhány versennyel korábban. Remélem, sokkal erősebben térünk vissza Austinban!” – nyilatkozta bizakodóan a Magyar Nagydíj győztese.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: WTF1


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük