Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Fernando Alonso: „Megjött az étvágyam, VB-CÍMÉRT akarok harcolni!”

A mögöttünk hagyott hétvége meglepetésembere egyértelműen Fernando Alonso volt, aki erős dobogós helyezést szerzett a Qatari Nagydíjon. A teljesítményét sok mindennek el lehet mondani, csak éppen meglepőnek nem.

A spanyol folyamatosan magas színvonalon autózik, olykor pedig ihletett formába kerül – elég csak visszaemlékezni a Hungaroringen bemutatott, Lewis Hamiltonnal szembeni védekezésére, vagy a múlt vasárnapra. Ezek alapján nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy ha Alonso egy erősebb autót kapna maga alá, akár a világbajnoki harcba is beleszólhatna:

„Fantasztikus érzés volt ilyen hosszú idő után újra dobogóra állni, az igazat megvallva, meg tudnám szokni. Remek versenyt hoztunk le, az autó nagyszerűen muzsikált, az időmérő edzésen is jól szerepeltünk, így minden adott volt ahhoz, hogy elöl végezzünk. Ez a tervünk a továbbiakban is, szeretnénk a mezőny elejében harcolni, és felvenni a kesztyűt a világbajnoki aspiránsokkal, címért akarunk, akarok harcolni! 2022-ben mindenki tiszta lappal indul, és csakis rajtunk múlik, hogy milyen autót építünk. Ha gyorsat, akkor mindez megvalósulhat, akkor én ott leszek és készen állok arra, hogy megküzdjek a világbajnokságért!” – tartott tüzes hangú motivációs beszédet Fernando Alonso.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük