Alonso szerint ISMÉT NAGYOT UGORHAT előre az Aston Martin

Mind Fernando Alonso, mind Dan Fallows technikai vezető szerint is megismételhető az az ugrás és előrelépés, amellyel a zöldek 2023-at elkezdték.

A spanyol hérosz már neki is fogott a szimulátoros munkának a 2024-es konstrukcióval, és sokkal optimistábban várja a szezonkezdetet, mint tavaly ilyenkor:

„Ez már a második közös évünk lesz együtt, és ez nagyon sok mindent könnyebbé tesz. Sok olyan protokoll van, amit nem kell már csinálnom, nem kell neveket tanulnom, üléspróbát csinálni, a technológiával ismerkedni, és nem kell a beilleszkedésre sem időt fordítanom. Minden sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz, nagyobb hangsúlyt fektethetünk a felkészülésre, a teljesítényünkre, mindenre. És ez meg is fog látszani, a jó értelemben véve.” – mondta el a kétszeres világbajnok.

Dan Fallows technikai igazgató osztja Alonso nézeteit, szerinte is elérhető az, amit az istálló 2023-ban bemutatott, hogy nagy fejlődésen menjenek keresztül:

„Azt gondolom, ez teljes mértékben kivitelezhető. Mi bízunk a saját képességeinkben, de az is sokat nyom majd a latban, hogy az ellenfelek mennyit gyorsulnak. Mindazonáltal a célunk az újabb lépés, méghozzá egy nagy lépés! Tudjuk, hová tartunk és ezért mindent meg is fogunk tenni. Ha sikerül, akkor elégedettek leszünk, ha nem maradéktalanul valósul meg, akkor még többet fogunk dolgozni.” – adott betekintést a zöldek elszántságába Fallows.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XBP Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel