Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Aston Martin: „Az új autónk? Az teljesen más kávéház lesz!”

Eric Blandin helyettes technikai igazgató szerint óriási előrelépést tehet idén az Aston. Emellett az AMR23-as – ha minden igaz – nem csupán jobb, de szebb is lesz.

Ez az autó nem csupán a nevében változik meg, hanem teljesen átalakul. Az elemek több, mint kilencven százalékán alakítottunk, az aerodinamika 95% mutat más képet, mint eddig:

Minden új év egy új lehetőség, mindenkinek! Ilyenkor szabad a gazda, az összes csapatnak esélye van az előrelépésre. Mi is ebben hiszünk, szeretnénk komoly előrelépést elérni az AMR23-al. De minden relatív, a mi fejlődésünk attól is függ, hogy a többieknek hogyan sikerül majd élni az esélyekkel. Ezt még nem tudhatjuk, de mindenesetre bízunk abban, hogy jó csomagot sikerült összepakolni. Sikerült egy pár okos innovációt is eszközölni, de mindez nem létfontosságú. Mi találtunk pár apró kiskaput, de nem ezekre építettük fel az egész autónkat. Az alapokat kell rendbe tennünk, és aztán tovább hangolni az ilyen apróságokkal.

Ha valamit elrontunk, és az autó majd nem úgy teljesít, ahogy azt mi szeretnénk, akkor ott mérleget kell vonnunk, és be kell látnunk, hogy valamit elszúrtunk. Ha ez így lesz, akkor azt is őszintén felvállaljuk, megtaláljuk az ok okozati összefüggéseket, és csapatként fogunk megoldást találni. Nincs olyan akadály, amit együtt ne lennénk képesek leküzdeni. Én azonban pont ennek az ellenkezőjében bízom!” – nyilatkozott az új szakembergárda oszlopos tagja.

Mit gondoltok, idén beérik a gyümölcse a zöldek munkájának, és egy erős autót kaphat maga alá Fernando Alonso?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük