FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Lapátra tették az Aston Martin Racing csapatvezetőjét

A mai nap sokkoló híre, hogy a brit csapat rövid sajtóközleményben megköszönte Ottmar Szafnauer tizenkét esztendőn át tartó munkáját.

Az ismert szakember távozása menesztése meglepő, ugyanakkor nem minden előzmény nélküli. Már a tavalyi év végén voltak erre utaló jelek… Ilyen volt a Lawrence Stroll és a közte húzódó állítólagos ellentét, amely a csapathoz tömegesen özönlő új kollégák beiktatása volt:

„Otmar Szafnauer elhagy bennünket, az Aston Martin F1-es csapatánál betöltött munkáját az utódja kinevezéséig a vezetőség látja el. Szeretnénk megköszönni neki mindent, amit az elmúlt tizenkét esztendőben tett az istállóért, és természetesen a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben. Minden kétséget kizáróan új kihívások találnak majd rá, számunkra pedig az új út megtalálása a cél. Erős emberekkel vagyunk körülvéve, van időnk és lehetőségünk egy új csapatmodellt felállítani, amelyet hamarosan ismertetni is fogunk. A gárdánk most minden erejével arra fókuszál, hogy az előttünk álló új érában minél inkább versenyképesek legyünk.” – szól a sajtóközlemény.

Ennyit ér egy „emberélet” a Formula-1-ben…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.