Günther Steiner: „Sokkal jobban kell értékelnünk a Forma-1-et”

A Steiner arról polemizált, mennyire hiányzik már mindenkinek a visszatérés, és hogy ezentúl minden szereplőnek sokkal többre kell értékelni a Forma-1-et, mert nem magától értetődő az, hogy mindig lesz. Őszinte gondolatok egy őszinte embertől.

A Haas csapatfőnöke úgy érzi, az elmúlt időszak megmutatta azt, mennyire fontos ez a sport. A hosszú pauza a pilótáknak, az F1-ben dolgozóknak, és a szurkolóknak is egyaránt bizonyította, hogy sokkal jobban kell értékelni a száguldó cirkuszt:

„Mindenki nagyon szeretett volna már munkához látni. Nagyon nehéz időszak volt ez a versenyzőknek, a csapattagoknak, és azoknak az embereknek is, akik közel állnak ehhez a sporthoz. Rettentően hiányzott már, hogy elinduljunk, miközben minden rettentően képlékeny volt: nem tudtuk mi fog történni, hogy lesz-e egyáltalán szezon. Most végre elkezdhetünk versenyezni, aminek nagyon örülünk. Már látjuk a fényt az alagút végén, és a srácok rettentően motiváltak.

Szerintem most senki nem fog panaszkodni, hogy sok a verseny, vagy nehéz a munka. A szurkolók sem ekézik majd a sorozatot, helyette boldogok lesznek, hogy újból futamokat láthatnak. Ez az egész ráébresztett bennünket, mennyire nem egyértelműek az életünkben a jó dolgok, és ezért sokkal jobban meg kell őket becsülnünk. Nagy csapás volt a kimaradt idő, de kemény munkával bepótolhatjuk.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: The National

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel