FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

GUSZTUSTALAN: Jó az orosz ingyen lóvé, a Haas kérne még belőle…

Elképesztő napokat, heteket és mélypontokat él meg a sportág. Tulajdonképpen történelmi skandalum, hogy egy sportolót pusztán a származása miatt rekeszt ki az a liga, amely egyébként fennen hirdeti, hogy ő mennyire be/elfogadó.

A Formula-1-nek bőven van mit a rovására írni, de úgy néz ki, hogy a Haas F1 Teamnek sikerült még a piaci légy viselkedését és létformáját is alulmúlni. Nem elég, hogy kidobták a csapattól Nikita Mazepint, nem elég, hogy lenyúlták az előre befizetett pénzt, és cserébe nem szolgáltattak érte semmit, most még követelőznek is az amerikaiak!

Az istálló nem csupán az előre befizetett összeg 12.000.000 Euró visszaadását tagadja meg az Uralkalival szemben (ismétlésként: nem szolgáltattak ezért semmit), hanem még további 8.000.000-t is követel, mert a névadó szponzori szerződés felbontása miatt neki bevételkiesése van… Ez olyan fokú pofátlanság, és akkora mértékben megy szembe a sportág írott és íratlan szabályaival, valamint a jó ízléssel, hogy arra nem létezik nyomdafestéket tűrő megfogalmazás.

És ha ez még nem lenne elég, a megállapodásban az is le lett szögezve, hogy a Haas F1 Team bért fizet Mazepinnek – szintén nem valósult meg -, valamint egy esetleges szerződésbontás esetén a csapat köteles átadni a tárgyévben használt autót a Mazepin családnak. A Haas erre csak akkor hajlandó, ha az Uralkali elutalja nekik a „nyolc misit”. A történethez még az is hozzátartozik, hogy az Uralkali a szerződésben foglaltakon kívül is támogatta az amerikaiakat, így még gusztustalanabb húzás ez a folyton anyagi gondokkal küszködő sereghajtótól… Ezt úgy hívják magyarul, hogy CIGÁNYKODÁS.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

2 thoughts on “GUSZTUSTALAN: Jó az orosz ingyen lóvé, a Haas kérne még belőle…

  1. Makkos Hotyka says:

    Kedves FansBrands!

    Ez az írás némileg vélemény tükröző. Ti nem ujságirok vagytok? Szerintetek ez helyénvaló?

  2. Tóth Krisztián Márk says:

    Maximálisan az! Ebben különbözünk a mainstreamtől, mi nem azt írjuk le, amit megparancsolnak nekünk, hanem azt, amit gondolunk! Üdvözlettel: #TKM

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.