FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Nikita Mazepin még egy métert sem ment az F1-ben, de már divat lett cseszegetni őt

Ha az előbb Lewis Hamiltonról és népszerűségvesztésről írtunk, akkor muszáj megemlékeznünk a Forma-1 egyik újoncáról is. Ám, míg Hamilton sokat tehetett a megítéléséért, addig Mazepinről egyetlen ballépését kivéve nem igazán tudunk semmit.

A média és a szakma mégis folyamatosan gyilkolja őt, a szurkolókról már nem is beszélve. Eközben csapattársát természetesen egy rossz só sem érheti, hiszen ő egy Schumacher. A ma Formula-1-es világbajnoksága egy rideg és kegyetlen világ, ahol sokkal inkább számít a név, a PR-érték, na meg a hozott pénz, mint a tehetség. Ebből kapott ízelítőt az egyébként valóban vitatható karakterű orosz, aki ma át is esett az üléspróbáján. Ha a fikázódást a szurkolók gyakorolják, az szimplán csak szomorú, viszont a szakmától nem igazán várná ezt az ember… Pláne nem Franz Tosttól, aki az Alpha Tauri csapatfőnökeként jeles alakja az F1-es utánpótlásképzésnek. Az osztrák szakember lesújtó véleménnyel van a Haas pilótájáról:

„Brutálisan fogalmazva azt mondanám, hogy egy tehénből nem lehet tigrist nevelni. Ebben a sportágban minden egyébnél fontosabb az intelligencia, az, hogy az embernek van-e hozzá elég agya, valamint hogyan használja azt. Hosszú ideje vagyok már itt, hogy tudjam, csakis azok a pilóták képesek megragadni a Formula-1-ben, akik rendelkeznek a megfelelő intelligencia hányadossal, és tudnak viselkedni…” – tett nem is olyan burkolt lesajnálást Tost a még egyetlen F1-es méterrel sem rendelkező Nikita Mazepinről.

Van némi igazság a fenti nyilatkozatban, de attól még szomorú tény, hogy valakit már azelőtt szeretnek, vagy épp utálnak, hogy bármit is mutatott volna.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

One thought on “Nikita Mazepin még egy métert sem ment az F1-ben, de már divat lett cseszegetni őt

  1. Sipos Gábor says:

    Tisztelettel közelítem meg a témát,minthogy jelentőségében igen fontos-éves működési stabilitásról van szó.Véleményem szerint a jövö-menő vezetőváltozások,azzal kapcsolatos kételkedések nem egy megszokottan stabilan működő szervezetre engednek következtetni,ennélfogva a jövő látszatképe nagyon vibrál,ahonnét a dolgozók legalacsonyabb beosztásszinttől a legmagasabbig eszerint élik napi életüket. az apró átmenetinek tünő instabilitások érzése rendszeresen ismétlődik,így a végére megszokottá válik,ami egy kisebb-nagyob mérvű önmegbízhatósági érzést eredményez.
    Ha már pedig az eddigi nagyszerűen teljesítő szervezetben ide vezet,könnyen meghatározhatja a jövendő milyenségét is
    Ha egy gyártó és szervezete nem bízik magában,el kell gondolkodni a jövő tervezésén
    Egy munkaadónak-itt a MERCEDESNEK is bíznia kell választott versenyzőiben-a közös jövő milyenségét illetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük