FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Steiner: „Ne az én nyakamba varrják már, hogy Schumacher nem teljesít”

Míg az ajtón beeső Kevin Magnussen eddig 15 ponttal a 12. helyen áll összetettben, addig Mick Schumacher betonbiztos nullájával hívja fel magára a figyelmet.

A sajtó és a szurkolók elvakultságára jellemző, hogy a hibát sosem a fiatal német képességeiben, vagy esetleg a tehetségében keresik, hanem rögtön nekiesnek a csapatnak. Günther Steinernek pedig már a töke tele van a „nem kapja meg a megfelelő támogatást”, vagy a „nem egyforma az autó” szakmaiatlan blőd ökörségekkel:

„Nem fogom elvinni a balhét azért, mert Mick nem úgy teljesít, ahogyan szeretné. Nincs pontja, cserében kétszer lenullázta az autóját, és ez cseppet sem tesz boldoggá minket! De akkora baromságot, hogy ezt mi generáljuk, mert túl nagy nyomást helyeztünk rá, nos ilyet még nem hallottam a karrierem alatt… Minden istálló segíti a pilótáit, hiszen a jó szereplés közös érdek. Közös erkölcsileg, sportszakmailag, és közös anyagilag is! Nem is történhetne jobb a csapattal, mintha Mick Schuacher végre pontot szerezne…

Semmi konfliktusunk nincs vele, ugyanakkor muszáj megértenie, azért van itt, hogy teljesítsen. Attól, hogy én kedves vagyok vele és átkarolom, még nem lesz gyorsabb. Azt is megértem, hogy a két nagy balesete után benne van még az „ütés”, és bizonytalanabbá vált. Baku és Montreál is egy nagyon kemény utcai pálya, ahol közel vannak a falak, Azerbajdzsánt pedig sikerült neki hiba nélkül abszolválnia, így ez máris előrelépésnek mondható.” – nyilatkozta kissé frusztráltan a Haas F1 Team vezére.

Hát, egy biztos: Michael Schumacherrel kapcsolatban sosem születtek ilyen híradások. Lehet találgatni, hogy miért…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.