Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A nap híre: INDYCAR bajnok a McLarennél

Néhány közös teszt és edzés után olyannyira meggyőzte a McLaren vezetését Alex Palou, hogy ma bejelentették, őt szerződtetik le az istálló harmadik számú versenyzőjének.

A 25 spanyol IndyCar bajnok 2022-ben kétszer is tesztelt a csapattal, majd Barcelona és a Red Bull Ring után az USA Nagydíjon már szabadedzésen is vezethette az idei autót. Ami biztos, hogy a versenyzőnek 2023-ban is lesz lehetősége a volán mögé ülni, és ha ne adj isten a csapat állandó pilótái valamiért nem állnának rendelkezésre, akkor a hivatalos Formula-1-es debütálását is megejtheti. Az F1-es lehetőség mellett az Indyben is szerepet vállaló sportoló így értékelte a szerződtetését:

„Nagyon izgatott vagyok, hogy én leszek a McLaren Formula-1-es csapatának tartalékversenyzője! Van már tapasztalatom az autókkal kapcsolatban, hiszen az MCL35M és az MCL36-ost is vezettem korábban, ami nagyszerű élmény volt a számomra. Alig várom, hogy tovább gyarapítsam az ismereteim az F1-el kapcsolatban, és hogy segítsek a 2023-as autójuk fejlesztésében. Komplexebb versenyző szeretnék lenni, és ebben nagy segítség a McLaren által felkínált lehetőség.  Nagyon hálás vagyok nekik a bizalomért!” – mondta el Alex Palou a kinevezését követően.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: McLaren

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük