Nagyon zúzhat idén a McLaren, ez lehet a nyerő kártyájuk!

A szabályok befagyasztása miatt az elhalasztott nagy megújulás még várat magára, egy istálló mégis akkora innovációt eszközölhet, amely még nagyon sokat érhet a következő esztendőkben.

A Formula-1 vezetése a fejlesztéseket 2021-re lényegében befagyasztotta, így megközelítőleg ugyanazokat az autókat fogjuk majd a pályán látni, amelyeket tavaly már megszokhattunk. Kivétel a McLaren, aki még az egész sportágat sújtó „cirkusz” előtt kötött szerződést egy új motorbeszállítóval, így értelemszerűen rájuk nem vonatkozik ez a szankció. Valahogy muszáj beépíteni az új motort a kasztniba, ez pedig szabad utat biztosít az ügyes és kreatív mérnököknek…:

„Megszámlálhatatlan módosítást kell elvégeznünk az új erőforrás beépítése miatt, így gyakorlatilag egy teljesen új autót kellett építenünk. A karosszéria, a váltómű, és még számos terület hatalmas updaten ment át, hogy illeszkedjen a Mercedes motorhoz. A teljes hűtést, a kipufogót, a vezérlőegységeket, a kábelezést újra kellett gondolni, még a versenyautónk belső kialakításán is változtatnunk kellett. Jó hír, hogy emellett sok tavalyról hozott alkatrészt is képesek leszünk majd használni, ami jelentősen leegyszerűsíti a munkánkat.

Mindez remek hír, mert úgy tudtuk a futómű felfüggesztésünket, és a váltót átalakítani és fejleszteni, hogy egyetlen innovációs zsetonunk sem ment el rá. Már 2022-re is készülünk, de az még nagyon korai fázisban jár. Egyre jobban értjük az aerodinamikánk működését, és folyamatosan gyártjuk, valamint teszteljük az új alkatrészeket. A csillagos eget kell megcéloznunk ahhoz, hogy sikerüljön a tervünk, és visszatérhessünk a győztesek közé!” – mondott motivációs beszédet Piers Thynne gyártásért felelős vezető.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel