Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A HÉT POÉNJA: Hamilton szerint az FIA rászállt a Mercedesre

Friss hír, hogy a Nemzetközi Autósport Szövetség fontolóra vette az erőforrások átfogó „party módtalanítását”. Az intézkedés leginkább a Mercedes istállót sújtaná, Lewis Hamilton pedig nem is hagyta szó nélkül a tervezetet.

Az FIA már Belgiumtól életbe léptetné azokat a változtatásokat, mellyel meggátolnák, hogy az istállók a kvalifikációk alkalmával és a versenyek hajráiban motorbeállításokkal trükközzenek, és nyerjenek ki plusz erőt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez rendszerint (milyen meglepő…) a Mercedesnek jelenti a legtöbb fórt, így érthető, ha a németek nem szívesen mondanának le erről a pluszról. Hamilton egészen odáig ment, hogy szerinte az FIA ezzel őket akarja sújtani, csakis azért, mert ismételten túl jó autót építettek…:

„Nem vagyok meglepve, minden alakalommal bennünket próbálnak megakasztani. De rossz hírem van számukra, nem fogják elérni a céljaikat, mert ez nem igazán nagy előny nekünk. A srácok a csapatnál extraklasszis munkát végeznek a motorral, így nem hiszem, hogy az FIA célkitűzése célba érhet. Ha ezt akarják tenni, tegyék, állunk elébe!” – jelentette ki a hatszoros VB győztes pilóta, kicsit sértődött és magának is ellentmondó hangnemben.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Mark Sutton

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük