Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A Mercedes FÁJDALMA – Az autó gyönyörű, de SZ@R…

A 2022-es év eddigi legnagyobb negatív szenzációja abszolút mértékben a Merecdes szenvedése. A német istálló egyelőre a harmadik erő címért is nagyon keményen meg kell dolgoznia, a futamgyőzelemtől pedig pokolian messzire kerültek.

Ugyan az Ausztrál Nagydíjon mintha már derengeni kezdett volna valami, a 3-4-ik helyezés sokkal inkább volt malac, mint erőből felmutatott teljesítmény. James Vowles, a csapat vezető stratégájának elmondása szerint kínjukban már minden lehetséges eszközt bevetettek, ám eddig minden hiábavaló volt, az autó gyorsasága egy kupac szaréval vetekszik (természetesen az előző, domináns évekhez viszonyítva):

„Idén hatványozottan fontossá vált, hogy milyen pályára megyünk, a karakterisztika erősen befolyásolja, hogy mennyire szenvednek a pilótáink. Minden versenyre speciálisan készülünk, más-más leszorítóerőt állítunk, és közben reménykedünk, hogy az érkező fejlesztések hatásosak lesznek, és megszüntetik az autónk pattogását. Ausztrália viszont az eredmények ellenére is hatalmas csalódás, egy óriási pofon volt nekünk. Hogy miért? A kvalifikáción teljes egy másodperc volt a hátrányunk a Ferrarihoz képest, és Charles Leclerc a versenyen is megkérdőjelezhetetlen volt. A Red Bull Racing és Max Verstappen állnak hozzájuk a legközelebb, de igazából ők is képtelenek befogni a Scuderiát. Nem így képzeltük ezt az évet, jelenleg minden erőnkkel próbáljuk megérteni a kocsi működését, és bízunk az innovációban. A célunk, hogy a szép, de lassú autónk valamivel közelebb kerüljön az élmezőnyhöz…” – nyilatkozott csalódottan Vowles.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel