FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A Mercedes FÁJDALMA – Az autó gyönyörű, de SZ@R…

A 2022-es év eddigi legnagyobb negatív szenzációja abszolút mértékben a Merecdes szenvedése. A német istálló egyelőre a harmadik erő címért is nagyon keményen meg kell dolgoznia, a futamgyőzelemtől pedig pokolian messzire kerültek.

Ugyan az Ausztrál Nagydíjon mintha már derengeni kezdett volna valami, a 3-4-ik helyezés sokkal inkább volt malac, mint erőből felmutatott teljesítmény. James Vowles, a csapat vezető stratégájának elmondása szerint kínjukban már minden lehetséges eszközt bevetettek, ám eddig minden hiábavaló volt, az autó gyorsasága egy kupac szaréval vetekszik (természetesen az előző, domináns évekhez viszonyítva):

„Idén hatványozottan fontossá vált, hogy milyen pályára megyünk, a karakterisztika erősen befolyásolja, hogy mennyire szenvednek a pilótáink. Minden versenyre speciálisan készülünk, más-más leszorítóerőt állítunk, és közben reménykedünk, hogy az érkező fejlesztések hatásosak lesznek, és megszüntetik az autónk pattogását. Ausztrália viszont az eredmények ellenére is hatalmas csalódás, egy óriási pofon volt nekünk. Hogy miért? A kvalifikáción teljes egy másodperc volt a hátrányunk a Ferrarihoz képest, és Charles Leclerc a versenyen is megkérdőjelezhetetlen volt. A Red Bull Racing és Max Verstappen állnak hozzájuk a legközelebb, de igazából ők is képtelenek befogni a Scuderiát. Nem így képzeltük ezt az évet, jelenleg minden erőnkkel próbáljuk megérteni a kocsi működését, és bízunk az innovációban. A célunk, hogy a szép, de lassú autónk valamivel közelebb kerüljön az élmezőnyhöz…” – nyilatkozott csalódottan Vowles.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.