A Mercedes szerint a Red Bull most tényleg előttük jár!

Évente visszatérő jelenség, hogy a német istálló az előszezoni tesztek során nem mutatja meg a valós erejét, és lemaradásra panaszkodik, de aztán az első versenytől fogva már azonnal superman üzemmódba kapcsolva tarol.

Mondhatnánk, hogy idén sincs ez másképp, ám most mégis valami azt súgja, hogy ezúttal valós problémák miatt vannak/lehetnek lemaradásban. Hogy mindez kiderüljön, arra még várnunk kell, addig is, itt lenne a Mercedes főmérnökének meglátása az üggyel kapcsolatban, ki-ki gondoljon, amit akar…:

„Ami a versenytempót illeti, az általunk gyűjtött információk alapján jelenleg előttünk jár a Red Bull Racing. Ugyan sikerült fejlődnünk a teletankolt autóval elért menetteljesítményben, és az egyensúlyban, de amikor az alacsonyabb üzemanyagszintet figyeltük, akkor kétségbeejtő számokat olvastunk ki. Ez utóbbiban többen is erősebben teljesítettek nálunk, így dolgoznunk kell a témán a szezonrajtig hátralévő időben. Korábban is voltak problémáink a téli teszteléseken, de ezeket az első futamig mindig sikerült orvosolni. Úgy látom, hogy most sokkal nehezebb dolgunk lesz, mert nagyon kevés a rendelkezésünkre álló idő. Ennek ellenére természetesen mindent megteszünk azért, hogy megtaláljuk és kijavítsuk a tempókülönbség okát.” – fejtette ki álláspontját Andrew Shovlin.

Nos, mindenféle irónia nélkül mondjuk, hogy reményeink szerint ez nem sikerül majd nekik, és hosszú idő után egy végletekig kiélezett, ultraizgalmas szezont láthatunk 2021-ben.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel