Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A MERCEDES „taktikája” Miamiban: Győzelem vagy halál!

Egyre többen és többet beszélnek arról autósport szakmai berkekben, hogy a Miami Nagydíj egyfajta vízválasztó lehet a Mercedes istálló számára. Innentől vagy megindulnak majd felfelé, vagy még jobban padlót fognak.

Ez utóbbi akár hosszú évekre is visszavetheti a rekordbajnok tevékenységét, ennek megfelelően a német istálló elképesztő mennyiségű munkát fektet a hétvégébe. Az majd elválik, mindez mennyit ért:

„Éjt nappallá téve dolgozunk azon, hogy előrébb verekedjük magunkat. Több olyan lehetőséget is találtak a mérnökeink, amelyeken keresztül csökkenteni tudjuk a lemaradásunkat, ezeket a fejlesztéseket természetesen a Miami Nagydíjon már be is fogjuk vetni. Mióta Imolában leintették a versenyt, mindenki azon pörög, hogy az ott tapasztalt anomáliáknak véget vessünk, ennek érdekében a szélcsatornában szerzett adatainkat és több szimulációt is felhasználtunk. Új fejlesztési irányok nyíltak meg előttünk, Miamiban pedig kísérleteznünk kell, meg kell bizonyosodnunk, hogy ezek működnek-e. Ha igen, akkor megtaláltuk a kiutat, és a következő futamok fejlesztési iránya is egyértelművé válhat. A pilótákon sem fog múlni semmi, mindketten komoly mennyiségű munkát fektettek ebbe a hétvégébe, rengeteg kilométert tettek a szimulátorba.” – nyilatkozott óvatosan, de bizakodóan Toto Wolff.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük