FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A Mercedes technikai hibákba hajszolná Red Bull-t

A német istálló már régen leállt a 2021-es fejlesztésekkel, Toto Wolff és csapata már a jövőre érkező szabályváltoztatásokra koncentrál. De azért idén is szeretnének versenyben lenni.

Eközben a Red Bull Racing túl a szezon felén is rendszeres fejlesztéseket hoz, de a Mercedes sem akar mögöttük lemaradni a világbajnoki csatában. Ezért a csillagosok egy szokatlan módszert fontolgatnak, méghozzá azt, hogy az Orosz Nagydíjtól fogva az elérhető legnagyobb teljesítményen kezdik majd használni az erőforrásaikat. Erre a Red Bullnak nyilvánvaló módon reagálnia kell, és ezt csakis a saját motorjuk felcsavarásával tudják megtenni, kompenzálni. Lewis Hamiltonék úgy számolnak, hogy a Honda megbízhatóságban nem lesz képes sem űberelni őket, sem tartani velük a lépést, így ha a dolog működne, azzal motorproblémákba, és valószínűleg újabb kényszerű cseré(k)be hajszolnák bele a kihívó Max Verstappen csapatát.

Persze mindez akár fordítva is elsülhet, hiszen azt csak a japánok tudják, hogy valójában mire is képes az idei felturbózott Honda konstrukciója. Ennek ellenére sajtóinformációk szerint a Mercedes mindent egy lapra tesz majd fel, mert számításaik szerint Sochi az utolsó olyan helyszín a versenynaptárban, ahol ők számítanak a favoritnak…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.