FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Az FIA a Mercedes motorjáról: Nincs itt semmi látnivaló!

Az Olasz Nagydíj előtt látott napvilágot a hír, hogy a Red Bull Racing és a Scuderia Ferrari szakemberei úgy vélik, valami „sántít” a német istálló erőforrásával kapcsolatban. Panaszukat jelezték az FIA felé is, ahol természetesen szépen pofára ejtették őket…

A gyanú szerint a Mercedes 20 lóerő pluszt termelt ki magának, méghozzá igencsak vitatható, hovatovább szabálytalan úton. Ezt a Red Bull Racing hivatalosan is jelentette a Nemzetközi Autósport Szövetségnél, ahol nemes egyszerűséggel rá sem bagóztak az észrevételre. (Bezzeg, amikor a Mercedes jelent valamit, akkor csak úgy izzanak a vonalak – lassan már a sportág természetes részévé válik a kettős mérce?)

Mostanában több gyanús eset is figyelmeztet arra, hogy mindez nem egy légből kapott vádaskodás, hiszen az elmúlt időkben Lewis Hamilton alatt állt meg az autót, később Valtteri Bottas hajtásláncát kellett cserélni. De hasonló érdekes tendencia mutatkozik a partner csapatoknál is: Daniel Ricciardo és Nicolas Latifi Merci motorja is valamilyen furcsa okból az enyészet martalékává vált. Csak nem arról lehet szó, hogy a világbajnok istálló motorrészlegénél túlhúztak valamit, és nem jött be a „játék”?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.