Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Bajban a Mercedes: elektromos interferencia okozhat ismét váltóhibát

Mint az bizonyára a kedves olvasóinknak is feltűnt, a hétvégi Osztrák Nagydíjon a remek tempója ellenére különös hibával küszködött a Mercedes.

Mind Valtteri Bottast, mind Lewis Hamiltont többször is felszólították az autójuk fokozott kímélésére, valamint a rázókövek kerülésére. Azóta már az okot is sikerült detektálni, ami a jelzett (váltó)hibát okozta:

A vezető versenymérnöke elárulta, hogy már az első edzésen felfedeztek olyan jeleket, amelyek későbbi problémák felbukkanását vetítették előre. Ez a bizonyos jel Bottas pénteki technikai gondja volt.

“A kvalifikáció napján már egyre gyakrabban jelentkezett a hiba, így már a versenyen számítottunk arra, hogy ismét felüti majd a fejét. Ez az idei versenyautónk gyermekbetegsége, ami a jelenlegi specifikációban időnként jelentkezik, csak az ideje kérdéses. Ez nem egy hibás alkatrészre vezethető vissza, azaz elektromos zaj a felelős érte, amelyet a rendszereink együttes működése vált ki.” – írta körül a hiba okát Andrew Shovlin, a Mercedes főmérnöke.

A csapat jelenleg azon vizsgálódik, hogy milyen módosításokkal lehetne csökkenteni ezt a bizonyos elektromos zajt. Céljuk az, hogy a hétvégi Stájer Nagydíjig elfojtsák a probléma forrását.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Sky Sports

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük