Barcelona: pályán a mezőny, az élen a Mercedes

Rejtélyes Vettel betegség, Bottas lévén Mercedes fölény Perez előtt, és 100 megtett Verstappen kör – így tudnánk legkönnyebben szemléltetni néhány szóban a 2020-as előszezoni tesztek első délelőttjét.

Az első fecskék George Russell és Carlos Sainz voltak, akik a hideg idő ellenére is a barcelónai aszfaltcsíkra merészkedtek. Miközben a hőmérő higanyszála csak lassan kúszott felfelé, addig a köridők tekintetében már egészen más volt a helyzet: a hideg ellenére is nagyon gyorsan megdőlt a tavalyi első tesztnapon itt felállított pályacsúcs. Ezt másfél óra elteltével vitte véghez Sergio Perez a Racing Pointtal, amely a szakértők szerint minden elemében a Mercedest másolja.

Valtteri Bottas (FIN) Mercedes AMG F1 W11. 19.02.2020. Formula One Testing, Day One, Barcelona, Spain. Wednesday. – www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Moy / XPB Images

Bár ezekből a köridőkből természetesen nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, az talán már most is kijelenthető, hogy a pink alakulat versenyképesebb lesz a tavalyi formájánál. Csak Valtteri Bottas tudott eléjük kerülni, aki néhány apróbb megcsúszást leszámítva hibátlan tesztprogramot futott, így adta át délutánra az autót Lewis Hamiltonnak.

A harmadik helyen némi elmaradást mutatva, ám mindennemű műszaki probléma nélkül Max Verstappen zárta a délelőttöt, a holland pilóta folyamatosan konstans köröket futva, egyel keményebb keveréken is csak alig maradt el a legjobb időktől. A Ferrarinál eredetileg Sebastian Vettelé lett volna a nyitónap, ám a német rosszul érezte magát reggel, így helyére Charles Leclerc ugrott be. A baj nem komoly, elméletileg holnap már Vettel ül(het) a volán mögé.

Délelőtti eredmények:

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel