Barcelona: pályán a mezőny, az élen a Mercedes

Rejtélyes Vettel betegség, Bottas lévén Mercedes fölény Perez előtt, és 100 megtett Verstappen kör – így tudnánk legkönnyebben szemléltetni néhány szóban a 2020-as előszezoni tesztek első délelőttjét.

Az első fecskék George Russell és Carlos Sainz voltak, akik a hideg idő ellenére is a barcelónai aszfaltcsíkra merészkedtek. Miközben a hőmérő higanyszála csak lassan kúszott felfelé, addig a köridők tekintetében már egészen más volt a helyzet: a hideg ellenére is nagyon gyorsan megdőlt a tavalyi első tesztnapon itt felállított pályacsúcs. Ezt másfél óra elteltével vitte véghez Sergio Perez a Racing Pointtal, amely a szakértők szerint minden elemében a Mercedest másolja.

Valtteri Bottas (FIN) Mercedes AMG F1 W11. 19.02.2020. Formula One Testing, Day One, Barcelona, Spain. Wednesday. – www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Moy / XPB Images

Bár ezekből a köridőkből természetesen nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, az talán már most is kijelenthető, hogy a pink alakulat versenyképesebb lesz a tavalyi formájánál. Csak Valtteri Bottas tudott eléjük kerülni, aki néhány apróbb megcsúszást leszámítva hibátlan tesztprogramot futott, így adta át délutánra az autót Lewis Hamiltonnak.

A harmadik helyen némi elmaradást mutatva, ám mindennemű műszaki probléma nélkül Max Verstappen zárta a délelőttöt, a holland pilóta folyamatosan konstans köröket futva, egyel keményebb keveréken is csak alig maradt el a legjobb időktől. A Ferrarinál eredetileg Sebastian Vettelé lett volna a nyitónap, ám a német rosszul érezte magát reggel, így helyére Charles Leclerc ugrott be. A baj nem komoly, elméletileg holnap már Vettel ül(het) a volán mögé.

Délelőtti eredmények:

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel