Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BLACK CARS MATTER – Megérkezett a 2023-as MERCEDES!

Impozáns fekete köntösben, számos változtatással jelent meg ma a kíváncsi szemek előtt a W14. Remélhetőleg technikai céloktól, mintsem identitáspolitikától vezérelve…

A miértekről maga Toto Wolff rántotta le a leplet, de természetesen Lewis Hamilton is megszólalt:

„Az egyik legfontosabb célunk egyértelműen az volt, hogy lefaragjuk az autó súlyát. Minden elemnél erre törekedtünk, így a festésnél is ezek szerint jártunk el, azzal, hogy egyszerűen meghagytuk karbon színűnek. Alumínium helyett modern karbon kompozitot felhasználva elértük, amit akartunk! Mellette két évvel ezelőtt is fekete volt a versenyautónk, és már akkor is nagyon szerettük. Csodálatosan szép volt, ahogy most is az!” – mondta el Wolff az új „bébi” születése kapcsán.

„A tavalyi évben látott és tapasztalt dolgok után azt hiszem nem túlzok, ha elmondom, hogy mindannyian nagyon aggódunk, hová is reprezentál majd minket az autónk teljesítménye. Kíváncsiak vagyunk, mit tud a W14, és arra is, hogyan sikerült a felkészülés a többieknek. Ez egy nagyon izgalmas szakasz, látod már a képeket a többi gépről, próbálod megtippelni, hogy mennyit javultak az újításaikkal… Sokáig már nem kell agyalni ezen, hamarosan minden kiderül.” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

Nos, azt még nem tudjuk, mennyire lesz erős az új Merci, de a szépségversenyben már bizonyosan dobogós.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Mercedes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük