Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Brit Nagydíj – Demoralizáló Mercedes fölény a kvalifikáción

Akik ezen a délutánon bárminemű meglepetésre számítottak, azoknak csalódniuk kellett. Nyomasztó Mercedes fölény, újabb Lewis Hamilton pole, Valtteri Bottas megszokott második helye, és az őket követő Max Verstappen – röviden ez történt Silverstoneban.

A szabadedzések után még mutatkozott arra némi remény, hogy ezúttal kicsit szorosabb időmérő edzést láthatunk. Nem fogadtunk volna Hamilton ellenében, azonban a legoptimistábbak arra számítottak, hogy Max Verstappen (vagy talán Lance Stroll) legalább elválasztják majd egymástól a két Mercedest. Nem így történt, a német istálló tulajdonképpen újfent csak játszadozott a mezőnnyel.

A Q1-ben Nicolas Latifi, a két Haas és a két Alfa Romeo alkotta a kiesők táborát, majd a Q2 kezdetével Bottas révén azonnal megdőlt a pályarekord. A finn közepes keverékeken futott ideje, és Hamilton látványos hibájának ellenére elért második helye már jól jelezte, mit (nem) várhatunk a továbbiakban. Hosszasan lehetne még tovább sorolni a Q2, vagy akár a Q3 krónikáját, de az utolsó szakaszban mutatott másodperc feletti előnyükre, Hamilton újabb pályacsúcsára nincsenek szavak.

Nagyon úgy fest, hogy 2020-ban az igazi versenyzést az ezüst  fekete nyilak utáni űrben kell majd keresni. És valóban, hozott néhány nem várt meglepetést a világbajnok mögötti felállás: ilyen Charles Leclerc negyedik helye, Lando Norris remeklése, és a Racing Point vártnál haloványabb teljesítménye is.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

One thought on “Brit Nagydíj – Demoralizáló Mercedes fölény a kvalifikáción

  1. SIMON MIKLÓS says:

    IGAZÁBÓL LEHETETT,TUDNI AZ ELSŐ HELYEZÉST!!DE KONKRÉTAN A FERRARI ÉRDEKEL,AMI SZÁMOMRA ÓRIÁSI CALÓDÁSOK SOROZATA!!!!LASSAN MEG SEM MEREM EMLÍTENI,A HIRES FERRARI LOVAKAT,DE NEM MÉLTÓ ERRE A NÉVRE,HA NEM SZEDIK ÖSSE MAGUKAT!!!TOVÁBBI SZÉP ESTÉT A FORMA EGY VILÁGÁBAN!!!!SIMON MIKLÓS!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük