Brundle: „Nagyot csalódtam Wolffban és Hamiltonban…”

Mint az ismeretes, míg Max Verstappen sorozatban tizedik győzelmét ünnepelte Monzában, addig Toto Wolff és Lewis Hamilton a sajtóban kellemetlenkedtek.

A csapatvezető kiemelte, hogy ezek csak számok, amik a Wikipédiára valók, az meg úgysem érdekel senkit. Pilótája pedig Verstappen sikerét igyekezett csorbítani azzal, hogy ő sokkal jobb csapattársak ellen lett világbajnok. Mindez nem maradt szó nélkül, ugyanis a Sky Sports kommentátora (tudjátok, azoké a briteké, akik tűzön-vízen védik a sajátjaikat), Martin Brundle szerint ez óriási hiba a részükről:

„Kissé furcsállom, hogy Lewis arról beszél, hogy az ő csapattársai sokkal jobbak voltak. Honnan jött ez neki? Bevallom, megleptek azzal, amit a hétvégén nyilatkoztak Verstappennel és a Red Bull Racinggel kapcsolatban. Csalódtam bennük! A 2014-2020 közötti totális dominanciájuk idején nem voltak ilyen hangok, mindig jogosan megkapták az őket megillető elismerést, mindenki tisztelte az eredményeiket.

Úgy gondolom, hogy Max és a Red Bull nem fogja szó nélkül hagyni ezeket a szavakat, mivel ezzel lefitymálták ez érdemeiket. A pályán fogják bizonyítani, hogy nagyon is komoly és példa nélküli az, amit idén csinálnak. Már maga az autó megbízhatósága is elképesztő, hát még az, hogy Verstappen mindenféle hiba nélkül képes kiaknázni a lehetőségeit. Nem számít neki, milyen pályán, milyen körülmények között, az sem, hogy az ellenfelek nagyon erősek, és csak győz és győz! Ezért gratuláció jár nekik, nem feddés. Bármely más sportban érsz el hasonlót, mindegy, hogy épp teniszezel, rögbizel, vagy focizol, ha valaki ennyire magasan kiemelkedik a többiek közül, azt a világon mindenhol hangosan ünneplik. És ez így van rendjén.” – tette helyre Wolffékat Brundle.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel