Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Brundle: „Nagyot csalódtam Wolffban és Hamiltonban…”

Mint az ismeretes, míg Max Verstappen sorozatban tizedik győzelmét ünnepelte Monzában, addig Toto Wolff és Lewis Hamilton a sajtóban kellemetlenkedtek.

A csapatvezető kiemelte, hogy ezek csak számok, amik a Wikipédiára valók, az meg úgysem érdekel senkit. Pilótája pedig Verstappen sikerét igyekezett csorbítani azzal, hogy ő sokkal jobb csapattársak ellen lett világbajnok. Mindez nem maradt szó nélkül, ugyanis a Sky Sports kommentátora (tudjátok, azoké a briteké, akik tűzön-vízen védik a sajátjaikat), Martin Brundle szerint ez óriási hiba a részükről:

„Kissé furcsállom, hogy Lewis arról beszél, hogy az ő csapattársai sokkal jobbak voltak. Honnan jött ez neki? Bevallom, megleptek azzal, amit a hétvégén nyilatkoztak Verstappennel és a Red Bull Racinggel kapcsolatban. Csalódtam bennük! A 2014-2020 közötti totális dominanciájuk idején nem voltak ilyen hangok, mindig jogosan megkapták az őket megillető elismerést, mindenki tisztelte az eredményeiket.

Úgy gondolom, hogy Max és a Red Bull nem fogja szó nélkül hagyni ezeket a szavakat, mivel ezzel lefitymálták ez érdemeiket. A pályán fogják bizonyítani, hogy nagyon is komoly és példa nélküli az, amit idén csinálnak. Már maga az autó megbízhatósága is elképesztő, hát még az, hogy Verstappen mindenféle hiba nélkül képes kiaknázni a lehetőségeit. Nem számít neki, milyen pályán, milyen körülmények között, az sem, hogy az ellenfelek nagyon erősek, és csak győz és győz! Ezért gratuláció jár nekik, nem feddés. Bármely más sportban érsz el hasonlót, mindegy, hogy épp teniszezel, rögbizel, vagy focizol, ha valaki ennyire magasan kiemelkedik a többiek közül, azt a világon mindenhol hangosan ünneplik. És ez így van rendjén.” – tette helyre Wolffékat Brundle.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Japán Nagydíj, kifikáció: ATOM LAZA Verstappen pole…

Az elmúlt hétvége izgalma után Max Verstappen ezúttal nem sok kétséget hagyott afelől, hogyan is [...]

Érdekel
SZENZÁCIÓ: Az FIA elismerte egy hibáját!

A Szingapúri Nagydíj kvalifikációján Max Verstappen több látványos feltartást is eszközölt pár ellenfelével szemben. A [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, FP2: Ismét Verstappen a leggyorsabb

Az éjszakai első szabadedzés Max Verstappen hegemóniájáról szólt, a holland csaknem hét tizedes előnnyel zárt [...]

Érdekel
Hamilton: „Vettel egy igazi PÉLDAKÉP!”

Mint azt biztos már sok forrásból láttátok, ezen a hétvégén Sebastian Vettel Japánban héderezik, hogy [...]

Érdekel
Verstappen: „Ha valaki NEM ISMER EL bennünket, az nem is igazi szurkoló!”

Míg a fél világ ünnepel, hogy „végre nem a Red Bull Racing nyert” meg egy [...]

Érdekel
Leclerc: „Rá sem ismertek majd a 2024-es Scuderia Ferrarira!”

Nem sokan fogadtak volna rá, mégis a Scuderia Ferrari lett az, aki 2023-ban megtörte a [...]

Érdekel