Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Csapatfőnök: „2023 a Red Bull Racing macska egér játéka lesz”

Az F1-es mezőny élcsapatai eléggé borúsan látják a közeljövőt, kiváltképp igaz ez Toto Wolffra. A Mercedes vezetője szerint rendkívül unalmas szezon vár a Forma-1-re, mert a Red Bullnak akkora a fölénye, hogy tulajdonképpen csak szórakozik a többiekkel…

Az egész azzal kezdődött, hogy George Russell egy olyan kijelentést tett, amit a profi világban csak nagyon ritkán lehet hallani. Ez pedig nem volt más, minthogy a Red Bull a szezon összes futamát meg fogja nyerni. A fiatal brit versenyző nézeteit a kérdésben szokatlanul pesszimista főnöke is osztja:

„Egyszerűen borzalmas érzés volt látni, hogy az előrelépés helyett mekkora a hátrányunk a bahreini szezonnyitó után. A Red Bull kilométerekkel jár mindenki előtt, lényegében azt tehetnek, amit csak akarnak. Csak szórakoznak az egész mezőnnyel, még gumikopással sem kell foglalkozniuk, hiszen gyakorlatilag nincs is nekik olyan. Az összes versenyt be fogják húzni, nyugodtan oda lehet nekik adni előre a világbajnoki címeket, a szezon csak formalitás. A mi álmainkról annyit, hogy azok szertefoszlottak, idén biztosan nem a Mercedes lesz a száguldó cirkusz legjobbja.” – kesergett Wolff.

Nos, George Russell után Toto Wolff nem mindennapi kijelentése is érzékelteti, hogy óriási a baj a Mercedes istállónál.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Mercedes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük