Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

F1-szakértő: ÓRIÁSI TÚLZÁS volt Hamilton hátfájós CIRKUSZA

Már szinte el is feledkeztünk róla, de a 2022-es szezon elején még nagyon komoly problémákat okozott a hazai „szaksajtó” által röhejes nevezékkel csak delfinezésnek hívott anomália. Ennek egyik csúcsmomentuma az Azeri Nagydíj után Lewis Hamilton által előadott hátfájós dráma volt, ami nem csupán az józan autósport szurkolóknak volt sok(k)…

Hasonlóan kellemetlenül érezte magát a Formula-1 technikai bizottságának vezetője, a legendás Pat Symmonds, aki utólag elismerte, hogy ez a „cirkusz” semmi másról sem szólt, csak Lewis Hamiltonék lobbyjáról.

„Amit Bakuban láttunk, az nem más volt, mint játszmázás a Mercedes részéről. Alaposan túlreagálták az ott tapasztalt dolgokat: kipróbáltak valamit, ami nem úgy sült el, ahogy szerették volna, majd csináltak ebből egy jó hangos cirkuszt a nyilvánosság előtt, ami után az FIA engedélyezte a kért módosításokat. Noha mindenki tiltakozott ellene, a Mercedes ezzel időt nyert magának, és ebben a tekintetben így hamarabb érte utol a Red Bull Racinget és a Scuderia Ferrarit.

Lewis Hamilton és George Russell azonban kellően harsányak voltak azon a hétvégén, és sikerült átütniük a lobby-t. Később már maga az istálló is elismerte, hogy olyan setuppal kísérletezett, amitől csak rosszabb lett a pattogás, és ezt még maga Lewis Hamilton is elismerte egy akkori nyilatkozatában.” – világított rá Symonds, hogyan is mennek a dolgok a modern Forma-1-ben. Azon pedig már meg sem illik lepődni, hogy mindez a műfaj nagymesterétől, a Mercedes csapattól és a pszichológiai játszadozás nagy klasszisától, Lewis Hamiltontól érkezett.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük