FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

F1 szakértők: „A Mercedes nem csak George Russellt, Max Verstappent is akarja!”

Idén még biztosan Lewis Hamilton ül a Mercedes volánja mögött, és ha 2021-ben sikerül neki begyűjteni a nyolcadik világbajnoki címet, akkor elképzelhető, hogy hátat fordít az F1-nek. Ha ez így lesz, az istállónak már jó előre gondolkodni kell a minőségi pótláson.

Amely kézenfekvő lenne, lévén rendelkeznek egy olyan pilótával, aki már bizonyította, hogy azonnal, zökkenőmentesen és eredményesen bevethető. Most szakmai körökben mégis egyre többen beszélnek arról, hogy ha az élet úgy hozza, akkor nem csak George Russell, de Max Verstappen is befutó lehet. Sokak szerint már eldöntött tény, hogy a Mercedes milyen felállásban fog versenyezni 2022-től, erre pedig csak rákontráz Valtteri Bottas lejáró, valamint Lewis Hamilton csak egyetlen esztendőre meghosszabbított szerződése. Hogy összejön-e a csúcspáros, az Robert Dornboos szerint egyedül Max Verstappen idei szezonján múlik…:

„Nagyon sok fog múlni azon, hogy 2021-ben mi lesz Verstappen körül. A Red Bull Racing is tisztában van azzal, hogy ha nem tudnak neki kellően erős és versenyképes autót adni, akkor ő élhet a záradékával, és akár már idő előtt tovább állhat. Ezesetben Max biztosan nem megy a Ferrarihoz, annál inkább célpontja lehet a Mercedes, ahol végre valóban VB esélyes lehetne. A Red Bullnak és a Hondának nagyon oda kell magát tennie, ha meg akarják tartani őt.” – vélekedett az ex F1-es honfitárs, akinek nem feltétlenül elfogulatlan meglátását azért érdemes a helyén kezelni. Ennek ellenére nagyon érdekes lenne egy ilyen páros, csak nem feltélenül tenne jót a Lewis Hamilton utáni Formula-1 új korszakának.

Ti mit szólnátok egy Max Verstappen – George Russell felálláshoz a Mercedesben?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: PlanetF1

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.