Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Leclerc:”A 2022-ben látott Mercedes csak egy kisiklás volt”

Charles Leclerc meg van győződve arról, hogy az ezüstnyilak a következő szezonban valódi kihívóvá lépnek majd elő. Nem az ő, hanem leginkább a Red Bull Racing legfőbb ellenfelévé…

Persze azért a Scuderia Ferrarit sem felejtette ki az egyéni világbajnokság második helyezettje abból a felsorolásból, amelyben a jövő év legnagyobb esélyeseit taglalta:

„Szerintem ott lesznek a topon, a világbajnoki címért fognak harcolni. 2022 csak egy rossz álom volt nekik, minden adott a Mercedesnél ahhoz, hogy visszatérjenek az abszolút élbolyba. Biztos vagyok abban, hogy nagyon erős autót fognak építeni, és kiköszörülik az idén látott csorbát. A Red Bull, a Scuderia Ferrari, és ők fognak harcolni a címért. Hogy miért is gondolom ezt? Láthattuk, ahogy az esztendő elején az elhibázott koncepcióból a legtöbbet kihozva hogyan tértek vissza a top3-ba, és az utolsó futamokon már győzelemre esélyes autójuk volt. Megértették, hol és mit rontottak el, és biztos vagyok abban, hogy még egyszer nem követnek majd el ilyen hibát. És nem mellesleg, izgalmas lenne, ha minél többen mennénk a világbajnoki csatába, és a szurkolók jó egyre jobb versenyeket láthatnának!” – elmélkedett Leclerc.

Ti mit gondoltok, 2023-ban valóban háromesélyes lesz ez a csata?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XBP Images

One thought on “Leclerc:”A 2022-ben látott Mercedes csak egy kisiklás volt”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük